Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №604 від 23.05.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Оскаржено вирок

Три роки замало

Розшукуваного у Королівстві Іспанія 44­річного мешканця міста Рівне, судом визнано винним у вчиненні злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми та незаконним обігом наркотичних засобів.

Ось як прокоментувала цей злочин старший прокурор прокуратури Рівненської області з міжнародно­правових доручень Раїса Приходько.

­ Чоловік кілька років переховувався за кордоном із метою уникнути покарання в Україні. Проте, згідно домовленостей, передбачених "Європейською конвенцією про взаємну допомогу в кримінальних справах" та проведених міжнародно­розшукових заходів, місцезнаходження рівнянина було встановлено та у 2012 році фактично видано іспанськими компетентними органами правоохоронцям нашої держави.

Досудовим і судовим слідством доведено, що засуджений упродовж 2000­2001 років під приводом працевлаштування переправив за кордон 13 українських жінок та передав їх власникам нічних клубів. За кордоном українки й дізналися, що повинні працювати не покоївками чи адміністраторами, а займатись проституцією. Потерпілі відмовлялися виконувати злочинні вимоги, однак до них застосовувались психічне насильство та погрози розправою з дітьми та близькими.

З’ясовано, що під час візитів до зарубіжних країн, чоловік купував кокаїн та контрабандою переправляв його посилками з Іспанії в Україну. Вину у скоєнні злочинів підсудний визнав пов­ністю та підтвердив фактичні обставини, що встановлені органом досудового розслідування.

Згідно вироку суду міру покарання обрано у вигляді 3 років позбавлення волі з конфіскацією половини належного йому майна. Однак, враховуючи м’якість призначеного покарання, державним обвинувачем оскаржено судове рішення в апеляційному порядку.

23.05.2013Прес­службапрокуратуриРівненськоїобласті



Рівне-Ракурс №10 від 23.05.2013p. 
На головну сторінку