Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №604 від 23.05.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Добалакався

“Телефонного терориста” засуджено

“Телефонного терориста” засуджено

Останніми роками на території України стало дуже поширеним вчинення протиправної діяльності, пов’язаної із здійсненням анонімних телефонних дзвінків із хибними повідомленнями про мінування громадських місць.

Набув чинності вирок Рівненського районного суду Рівненської області у кримінальному провадженні стосовно громадянина України, який здійснив неправдиве повідомлення про мінування.

У листопаді 2012 року цей громадянин телефонував мешканцям м. Рівне та направляв їм смс­повідомлення з погрозами про мінування торгівельного центру, готелю та житлового будинку. У повідомленні було зазначено, що у вказаних громадських об’єктах начебто закладено саморобні вибухові пристрої з тротилом, які неодмінно вибухнуть, якщо він не отримає кошти у розмірі, який він вкаже.

На місце події одразу прибули представники правоохоронних органів. Відвідувачі та працівники торговельного центру і готелю були терміново евакуйовані, а рух транспорту в цьому районі обмежено. З житлового будинку правоохоронці також евакуювали людей, які були вимушені певний час провести на вулиці.

Інформація про закладену вибухівку не підтвердилася. Упродовж кількох годин співробітники СБУ спільно з міліцією встановили особу аноніма. Ним виявився раніше судимий 23­річний уродженець Закарпатської області, який на той час вже відбував покарання у Городоцькому виправному центрі за крадіжки транспортних засобів. Як пояснив слідству зловмисник, у такий спосіб він хотів пожартувати над правоохоронцями.

На момент вчинення правопорушення термін покарання ув’язненого мав закінчитися влітку 2014 року, але тепер, згідно з вироком суду, “жартівник” вийде на волю пізніше. Його визнано вин­ним у скоєнні злочину ­ завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності і призначено покарання у вигляді ув’язнення на 2 роки та 3 місяці.

Служба безпеки України попереджає, що завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, порушує безпеку суспільства, заподіює істотну майнову шкоду та призводить до інших негативних наслідків. За таке діяння Кримінальним ко­ ­дексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від двох до шести років. За те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно ­ позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

23.05.2013Прес­служба УСБУ в Рівненськійобласті



Рівне-Ракурс №10 від 23.05.2013p. 
На головну сторінку