Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №608 від 20.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Трагедія

Життя не поверне жодний вирок

Життя не поверне жодний вирок

Подробиці ДТП в ніч з суботи на неділю 16 червня поблизу села Шостаків Рівненського району з’ясовуватимуться ще протягом тривалого часу. Не виключено, що з трагедії будуть зроблені висновки. Сьогодні відомо одне – загинули молоді люди, які були сповнені надій та планів, адже їхнє доросле життя тільки розпочиналося. А нині в їхніх близьких залишився лише біль втрати.

Тієї ночі гурт молодих людей повертався додому з дискотеки. Водій мікроавтобуса Сітроен здійснив наїзд на пішоходів, які рухалися по узбіччю дороги, і зник з місця пригоди. У підсумку троє молодих людей загинули одразу на місці пригоди, а ще двох госпіталізували до лікарні. Наразі всі обставини ДТП з’ясовують слідчі.

На місце події особисто прибув начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко, який безпосередньо здійснював контроль над проведенням оперативно­розшукових заходів водія та автомобіля. Працювала на місці ДТП слідчо­оперативна група, якій вдалося за 300 метрів від місця події, на території приватного господарства, знайти автомобіль, накритий простирадлами. Після огляду авто було встановлено характерні ушкодження, пов’язані з наїздом на людей.

Кореспонденту “Рівне­Ракурса” вдалося поспілкуватися з приводу жахливої трагедії з першим заступником начальника УМВС України в Рівненській області Геннадієм Юрчуком: “Спільно з іншими службами о восьмій ранку в лісовому масиві вдалося затримати і водія. Винуватця доставили до Рівненського райвідділу міліції. Як з’ясувалося пізніше, він перебував у нетверезому стані. Встановлено, що чоловік вживав спиртне напередодні тієї трагічної ночі, починаючи з 18­ї години”.

Чому п’яний сів за кермо? З якою швидкістю їхав? Дорога була освітлена чи ні? Молоді люди мали на одязі світловідбивні елементи? Ці та багато інших питань залишаються поки що без відповіді, яку, за даними досвідчених спеціалістів, вдасться отримати нескоро, адже для цього потрібно буде провести не одну експертизу.

А ось стосовно того, чи можна було вже після наїзду врятувати когось, то тут є привід не тільки для роздумів, але й для застосування законодавства. Правоохоронці встановили, що після скоєного водій вийшов із машини і не надав допомоги людям. А це ще одна стаття кримінального кодексу. Загалом же за їхньою сукупністю винуватцеві “світить”, за словами правоохоронців, не менше 10 років ув’язнення, але життя молодим людям не поверне жодний вирок.

Стосовно ж двох госпіталізованих, то, за свідченням лікарів, вони народилися в сорочках.

Ярослав ТАРАСЕНКО

Повідомлення про чергову трагедію на наших дорогах стають ледве не буденною справою для місцевих ЗМІ. На жаль, тільки за перші п’ять місяців нинішнього року у 109 (114 за аналогічний період минулого року) дорожньо­транспортних пригодах на Рівненщині загинула 31 (43 за аналогічний період минулого року) людина та 134 (129 за аналогічний період минулого року) зазнали різного ступеня ушкоджень та травм. Це жахливі цифри, адже за кожною з них стоять людські трагедії. Гинуть та стають каліками власники дорогих іномарок, їхні пасажири і прості пішоходи, які навіть ніколи за кермо не сідали.

Що ж потрібно зробити, щоб кількість трагедій на дорогах зменшилася? Потрібно всім нам розуміти, що завжди необхідно дотримуватися і неухильно виконувати всі вимоги правил дорожнього руху, ніколи не намагатися зекономити кілька хвилин, шмигнувши проїжджою частиною там де нам зручно. І в жодному разі не можна сідати за кермо у нетверезому стані. На перший погляд, здається, все надто просто, але давайте подумаємо, чи завжди ми виконуємо ці прості правила! Кожного разу, порушуючи, сподіваємось, що біда станеться не зі мною, адже “я” і уважніший, і спритніший…

Володимир КОНЄВ

20.06.2013



Рівне-Ракурс №10 від 20.06.2013p. 
На головну сторінку