Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №609 від 27.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Угода

Рівне матиме енергетичний план

Рівне буде економити на енергоносіях. Про це наприкінці минулого тижня повідомлялося в Рівненському міськвиконкомі під час підписання угоди з Асоціацією “Енергоефективні міста України”. Йшлося про розроблення Плану енергетичного розвитку міста до 2020 року.

Зазвичай, читаючи такі рядки, пересічний мешканець обласного центру задає просте питання: “А мені яка вигода з того?” Стосовно конкретних цифр, то на процедурі підписання документа йшлося про загальне. А саме ­ про необхідність зменшення викидів вуглекислого газу на 20 відсотків від того показника, який є нині. На думку авторів ідеї, в Рівному є чимало резервів у цьому напрямку. На першому місці, як вони стверджують, перебувають підприємства муніципальної сфери власності та житловий фонд. Тут, використовуючи сучасні наукові підходи, можна отримати реальні гроші.

Першим кроком у цьому напрямку має стати визначення кількості енергетичних ресурсів, які ми споживаємо, їх вартості та окреслення шляхів економії. Саме це й має передбачати енергетичний план. Опісля спеціалісти повинні підказати те, що потрібно зробити, аби кожен мешканець обласного центру відчув плоди енергетичної економії.

Подібним шляхом уже пішли громадяни розвинутих країн. У Німеччині, приміром, економія на енергоносіях напряму пов’язана з квартирною платою для мешканців багатоповерхівок. Тобто, чим більше зекономили всі, тим менше заплатить кожний конкретний орендар квартири. Чи буде таке в нас – невідомо, але розробники майбутнього плану обіцяють запозичити передовий зарубіжний досвід.

Від удару електрострумом - загинула дівчинка

23 червня в селі Городище Березнівського району сталася трагедія. Тут, за інформацією прес­служби головного управління ДСНС України в Рівненській області, внаслідок пориву лінії електропередач смертельно травмовано електрострумом місцеву 13­річну мешканку.

Наступного дня у енергопостачальній компанії Рівненщини цей факт коментувати не стали. Коли кореспондент “Рівне ракурсa” звернувся за контактним телефоном енергетиків, його спочатку попередили, що розмова може бути записана. Потім жіночий голос сповістив – 24 червня вихідний день і нікого з відповідальних осіб на місці немає.

Старожили Рівненщини пам’ятають – подібні випадки раніше траплялися рідко. Вони вважалися надзвичайними. Кожного разу на місце виїздили не лише енергетики, а й перші особи області. Розслідування проводилося негайно, результати оприлюднювалися, робилися висновки, щоб вберегти від подібного людські життя.

Подробиці події кореспонденту “Рівне­Ракурсa” розкрила керівник сектору зв’язків із громадськістю УМВС України в Рівненській області Тамара Лисенко. Як вдалося з’ясувати правоохоронцям, дитина йшла вулицею села слідом за коровою. Раптом тварина наступила на обірваний провід і впала. Дівчинка хотіла відкинути провід і отримала смертельний удар струмом.

Проводиться розслідування.

27.06.2013Ярослав ТАРАСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 27.06.2013p. 
На головну сторінку