Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №609 від 27.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Абетка здорового харчування

Груша

Груша

Поговоримо про корисні властивості груш. Калорійність цих фруктів невелика, проте вони є відмінним джерелом сил і енергії. Щоб направити корисні властивості груш в потрібне русло, слід звертати увагу на те, з чим ви їх їсте і чим запиваєте. Не можна після груш вживати м’ясо і пити холодну воду, оскільки із­за високого вмісту клітковини вони вважаються досить грубими фруктами для шлунку, і таким поєднанням продуктів можна лише зашкодити.

Користь груш пояснюється високим вмістом мінеральних, азотистих, пектинових і дубильних речовин, а також вітамінів С, P, B1, фітонцидів і флавоноїдів, хоча з органічних кислот в них присутній тільки яблучна. У насіннячках плоду багато йоду і масел, так само як і в абрикосових кісточках.

Корисні властивості груш застосовні при недокрів’ї і слабкості сердечного м’яза.

Складні ефірні олії, які містяться в плодах, роблять їх прекрасним сечогінним засобом. При каменях в нирках і сечовому міхурі рекомендовано їсти свіжі груші або пити з них сік. У печеному виді користь груш, безумовно, зберігається, особливо для шлунку. Так само виходить і відмінний протикашельний і жарознижуючий засіб. Листя грушевого дерева має протигрибкові властивості.

Фруктових цукрів у них менше, ніж в яблуках, хоча за смаком і не скажеш. Користь груш у цьому відношенні порівнянна з характеристиками абрикоси. Тому їх можна спокійно їсти при цукровому діабеті, а також людям із захворюваннями підшлункової залози. Відвари, особливо, з вівсом, киселі, компоти передадуть корисні властивості груш тим, хто страждає розладом кишковика. Насіння плодів має антипаразитарний ефект.

При купівлі груш слід пам’ятати, що навіть небагато недозрілі плоди зможуть дозріти у вас удома, а ось занадто рихлі по консистенції і перезрілі груші краще не брати. Нехай цей фрукт частіше з’являється на вашому столі, приносить вам і вашому організму задоволення і користь.

Калорійність груш на 100 грамів продукту складає близько 40 Ккал.

27.06.2013Тетяна ХВИЛЬ



Рівне-Ракурс №10 від 27.06.2013p. 
На головну сторінку