Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №609 від 27.06.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол

Зміна лідера

Зміна лідера

ЧУ серед аматорів Перемога без гри

7 тур. 19 червня. “Рух” (Винники) - “Збруч” (Волочиськ) - 3:0, “Буковина-2-ЛС” (Чернівці) - “ОДЕК” (Оржів) - 0:3 (техн. рез.).

На матч з "Буковиною-2-ЛС" сьомого туру Чемпіонату України серед аматорських команд "ОДЕК" вирушив до Чернівців. Подолавши понад 300 кілометрів, і налаштувавшись на матч, виявилось, що футболісти команди господарів не вийдуть на поле. Це був протест гравців проти заборгованості із заробітної плати. Тож, зачекавши відведений час, "ОДЕКу" була зарахована технічна перемога з рахунком +:-, а в турнірній таблиці, окрім трьох очок, буде збільшена ще й різниця забитих-пропущених м'ячів 3:0 на користь оржівців.

Кубок області

Суперників здолали в суху

Півфінал. 19 червня. ФК “Гоща-АМАКО” - ФК “Малинськ” - 0:3, “Ізотоп-РАЕС” (Кузнецовськ) - “Сокіл” (Рівне) - 0:3.

Визначилися два учасники фіналу цьогорічного Кубка області. У вирішальному поєдинку, який призначено на 14 липня, зійдуться ФК “Малинськ” і рівненський “Сокіл”. Цікаво, що обидва клуби в півфінальних матчах з однаковим рахунком 3:0 в гостях здолали своїх суперників, такого перебігу подій, мабуть, ніхто не очікував. Адже і ФК “Гоща-АМАКО”, і кузнецовський “Ізотоп-РАЕС” - одні із лідерів чемпіонату, і на даний час поступаються в турнірній таблиці лише ФК “Малинськ”. І хто ж міг подумати, що в рідних стінах ці команди зазнають розгрому? Але що сталося, те сталося.

Перша ліга

9 тур. 22-23 червня. ФК "Малинськ" - "Енергія" (Володимирець) - 5:1, "Случ" (Березне) - ФК "Гоща-АМАКО" - 1:4, "Автоленд" (Здолбунів) - "Сокіл" (Рівне) - 1:0, "ОДЕК" (Оржів) - "Ізотоп-РАЕС" (Кузнецовськ) - 2:2, "Маяк" (Сарни) - "РОКО-Зоря" (Зоря) - 7:1.

У чемпіонаті продовжив свою переможну ходу ФК “Малинськ”, який, нарешті, прорвало, і цього разу він здобув крупну домашню перемогу над володимирецькою “Енергією”. Гості першими відк­рили рахунок у матчі, коли Віталій Брикса з другої спроби реалізував штрафний удар метрів за двадцять п’ять від воріт Павла Печинського. Проте господарі ще до перерви не тільки відіграли пропущений м’яч, але й пішли на відпочинок в якості переможців (авторами голів стали Андрій Господинчик та Михайло Тивончук). У другій половині перевага ФК “Малинськ” стала тотальною, що знайшло своє відображення у підсумковому результаті - дубль оформив Юрій Козлюк, ще один точний постріл на рахунку Богдана Герасімова.

Прогнозовані три очки привіз із Березного ще один з лідерів чемпіонату - ФК “Гоща-АМАКО”. Гості жваво розпочали матч і провели швидкий гол після того, як Олег Буркалець вийшов “тет-а-тет” з Юрієм Шамичем та переграв останнього. Щоправда, зарано заспокоївшись, гощанці перевагу у рахунку не зуміли втримати - “Случ” в середині першого тайму, після кутового, відновив нічийний результат у зустрічі. Після перерви команда Володимира Новака доклала максимум зусиль, щоб знову вийти вперед, але довгий час у гостей в атаці нічого “не клеїлося”. Нарешті, гол Василя Лавренюка, проведений також після розіграшу “корнера”, розставив усе на свої місця, а ще два м’ячі під завісу поєдинку (Олександра Любара з пенальті та Олега Буркальця з гри) лише підтвердили різницю в класі, яка існує між теперішніми ФК “Гоща-АМАКО” та “Случем”.

Драматичним виявився поєдинок у Здолбунові, де перемогу “Автоленду” приніс вдало реалізований Романом Сьохом пенальті наприкінці зустрічі здолбунівчан із рівненським “Соколом”. Таким чином “тихою сапою” правонаступники “Волинь-цемента” у першій лізі продовжують утримуватися у верхній частині турнірної таблиці, чого на початку сезону навряд чи хто міг їм напророкувати.

Справжній голепад побачили вболівальники в Сарнах, де місцевий “Маяк” по-справжньому відвів душу в грі з ФК “РОКО-Зоря”. Зауважимо, що кінцевий результат міг би бути ще більший, якби форварди сарненчан сповна використовували свої нагоди в першому таймі.

Безумовно, найцікавішим, і щодо очікуваної гри, і щодо непередбачуваності результату, повинен був стати поєдинок у Оржеві, де “ОДЕК” приймав кузнецовсь­кий “Ізотоп-РАЕС”, який з початку чемпіонату очолював турнірну таблицю змагань. Господарі досить швидко зуміли не лише вийти вперед. Пенальті, призначений за порушення правил у карному майданчику гостей проти Руслана Тулігловича, вдало реалізував Віктор Газицький, а незабаром закріпили свій успіх зусиллями Дмитра Улянчука. Щоправда, такий перебіг подій атомників зі стану рівноваги не вивів, і вони ще у першому таймі зуміли скоротити відставання у рахунку - одинадцятиметровий вдало реалізував Микола Засєкін. Більше того, в другій половині зустрічі одна з нечисленних контратак кузнецовців завершилася влучним ударом у ближній кут у виконанні Івана Шевчика. Оржівці в заключні хвилини матчу організували справж­ній штурм воріт “Ізотопа”, але фортуна цього разу виявилася на боці хлопців у зеленій формі.

Після втрати очок в Оржеві, кузнецовці опустилися відразу на третю сходинку в турнірці, поступившись першим щаблем ФК “Малинськ”, а другим – ФК “Гоща-АМАКО”. Саме ці два колективи в найближчу неділю зійдуться в очному протистоянні в Гощі у матчі десятого туру.

Друга ліга

ФК “Садове” виривається в лідери

8 тур. 22-23 червня. "Стандарт-Онікс" (Рівне) - ФК "Вельбівно" - 1:5, "Горинь" (Дубровиця) - "Калина" (Буг­рин) - 1:1, "Полісся" (Рокитне) - "Спартак" (Дубно) - 1:0, ФК "Садове" - "Водник" (Рівне) - 3:0, ХФК "Надія" (Рівне) - ДЮСШ "Верес" (Рівне) - 0:1.

У другій лізі турнірну таблицю прогнозовано очолив ФК “Садове”, який впевнено переграв рівненських студентів у черговому турі першості. А ось неочікуваною виявилася втрата очок бугринською “Калиною” в Дубровиці, що дозволило її конкурентам із Вельбівного і Рокитного обійти ще одного представника Гощанського району на фінішному відрізку першого кола в першості області.

Чемпіонат області серед ветеранів

5 тур. 20-23 червня. ФК “Гоща” - “Славія” (Рівне) - 0:7, “Ізотоп-РАЕС” (Кузнецовськ) - “Маяк” (Сарни) - 1:2, “Автоленд” (Здолбунів) - Радивилів - 4:1, Костопільський р-н - Володимирцький р-н - 0:1, “Полісся” (Рокитне) - “Ветеран” (Дубровиця) - 3:0.

27.06.2013Петро МИМО



Рівне-Ракурс №10 від 27.06.2013p. 
На головну сторінку