Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №610 від 04.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Як журналісти медалі здобували і не тільки…

Як журналісти медалі здобували і не тільки…

Вже стало хорошою традицією кожного літа після дня журналіста на базі спортивно­оздоровчого табору “Олім­пієць” ФСТ “Україна” збиратися працівникам ЗМІ. Ось і цього року з 28 по 30 червня у селі Хрінники Демидівського району, завдяки Рівненській обласній організації Національної спілки журналістів України, обласній організації профспілки працівників культури та обласній організації фізкультурно­спортивного товариства “Україна” відбулася ХІV Спартакіада журналістів Рівненської області. Участь у змаганнях взяли і збірні газет “Рівне Ракурс” та “Об’ява”. Команду “Рівне Ракурсa” представляли Юрій Рачковський, Євген Стахнюк, Павло Магола, Тетяна Бухальська і Наталія Письмак. Честь “Об’яви” відстоювали Валентина Захарова, Лариса Пясецька, Павло Невесенко, Любов Мальованчик та Олена Кондрашина.

Два дні тр­и­­ва­ла спар­та­кіа­­да, протягом яких журналісти в запеклій боротьбі виборювали першість у змаганнях з шашок та шахів (чоловіки та жінки), армспорті (чоловіки), гирьовому спорті (чоловіки), настільному тенісі (чоловіки та жінки), дартсі (чоловіки та жінки), а також у командному виді ­ перетягуванні линви. За підсумками першого ігрового дня золото у шахах серед жінок у напруженій боротьбі здобула Валентина Захарова з “Об’яви”, срібло дісталося її партнерці по команді ­ Ларисі Пясецькій, а бронзу приміряла Наталія Письмак з команди “Рівне Ракурс”. Не залишилися без медалей і чоловіки. Досить несподівано бронзовою нагородою в змаганнях з шашок відзначився Юрій Рачковський.

Другого дня пре­д­ставниці “Об’яви” буквально окупували п’єдестал у змаганнях з настільного тенісу. Любов Мальованчик та Павло Невесенко завоювали по срібній медалі, а бронза дісталася Ларисі Пясецькій. Одного очка не вистачило до бронзи Олені Кондрашині у змаганнях з дартсу, Павло Магола у настільному тенісі пройшов далеко по олімпійській сітці, зупинившись за крок до півфіналу, достойно боролися Євген Стахнюк та Тетяна Бухальська. У підсумку представники газет “Рівне Ракурс” та “Об’ява” на спартакіаді здобули сім нагород: одну золоту і по три срібних та бронзових медалі. Але, на превеликий жаль, цього виявилося замало в боротьбі за загальнокомандну перемогу. У підсумку найбільше нагород протягом змагань і заслужене перше місце у командному заліку вибороли журналісти Рівненської обласної державної телерадіокомпанії “РТБ”, друге місце дісталося не менш амбіційній команді газети “Сарненські новини”, а замкнули трійку призерів команда Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України, очолювана головою спілки Дмитром Тарасюком.

Проте не лише єдиними змаганнями переймалися журналісти. Досить цікавим і багатоплановим був відпочинок кожного вечора. Але тут вже вподобання були різними. Павло Магола з “Об’яви” зібрав шанувальників пісень під гітару. Знайшлися, незважаючи на не надто теплу погоду, і любителі поплавати, благо, Хрінницьке водосховище знаходилося в кількох метрах від бази відпочинку. Були серед журналістів і справжні рибалки, які наловили достатньо риби для смачної козацької ухи. Невгамовні любителі спорту продовжували тренування, кожний обравши свій улюблений вид. Дехто грав у волейбол, комусь до вподоби був дартс, знайшлися і шанувальники бадмінтону, ну і, звісно, не обійшлося і без настільного тенісу. Біля тенісних столів постійно була черга, і за час змагань постраждав не один м’ячик. І звісно, який відпочинок на природі без смачного шашлика, який кожна команда готувала за своїм рецептом. А завершувався вечір запальною дискотекою.

Ось так і пролетіли три дні в Хрінниках, веселі і стомлені журналісти поверталися додому, але приємні спогади від активно проведеного часу залишаться в їхній пам’яті надовго. Тому вони не казали один одному “прощавай”, а лише ­ “до наступної спартакіади”. І це справді так, адже таку подію з нетерпінням очікують цілий рік, і хто хоча б раз взяв у ній участь, завжди намагається приїхати і нас­тупного разу…

04.07.2013Павло НЕВЕСЕНКО, Георгій ПАВЛОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 04.07.2013p. 
На головну сторінку