Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №613 від 25.07.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вирок

Сварка закінчилася вбивством

Вісім років позбавлення волі ­ такий вирок виніс суд мешканці села Мирогоща, що на Дубенщині, за те, що жінка у 2011 році смертельно поранила чоловіка.

Звертати увагу на те, що його 25­річна Олена була судима, 33­річний Руслан не хотів. Залишив дружину, батьківську хату, і співмешкав з коханою та її братом. Пара прожила разом чотири роки. Офіційно своїх стосунків вони не оформляли, залишаючись формально неодруженими. Не зважали навіть на народження спільної дитини.

Чоловік випивав, перебивався незначними заробітками, грошей постійно не вистачало. Через це в сім’ї виникали сварки, а інколи й бійки.

Так трапилося і цього разу. Мати Олени приїхала провідати внучку з донькою. Гостини супроводжувалися застіллям. А коли гості поїхали, брат Олени, який останнім часом мешкав разом із нею та її неофіційним чоловіком, купив ще пляшку горілки. Розпили і її.

Тоді уже застілля продовжилося сваркою: чоловікові не подобалося, як співмешканка виховує їхню спільну дитину ­ трирічну Дарину. Він взяв маля на руки і хотів вийти з хати, щоб піти до своїх батьків, які мешкали у цьому ж селі. Це розлютило жінку. Вона наздогнала співмешканця і стала відбирати у нього дитину. Коли це їй вдалося, то віддала маля своєму братові, а сама продовжила сварку зі співмешканцем. А коли чоловік кілька разів вдарив дружину, вона намацала рукою ножа і вдарила під лопатку співмешканцю. Руслан втримався на ногах. Мало того ­ через якусь мить він повільно пішов із двору. А Олена підійшла до колодязя і вкинула туди ніж.

Жінка зайшла в дім і поклала дитину спати. А через якийсь час її брат приніс із двору Руслана ­ той вже самостійно ходити не міг. Удвох вони перебинтували пораненого. Проте згодом таки викликали швидку, яка уже констатувала смерть чоловіка.

Як повідомив начальник Дубенського міськвідділу підполковник міліції Володимир Качан, суд, уважно вивчивши всі обставини злочину, визнав Олену вин­ною у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України і призначив покарання ­ вісім років позбавлення волі.

25.07.2013Олеся ШЕВЧЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 25.07.2013p. 
На головну сторінку