Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №615 від 08.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Підготовка до свята

Комунальники роблять “цукерку”?

Комунальники роблять “цукерку”?

Міською владою визначена дата, коли Рівне матиме вигляд “цукерки в гарній обгортці”. За словами чиновників, не пізніше 22 серпня вулиці нашого міста матимуть максимально привабливий вигляд, адже незабаром, 24 та 25 серпня, Рівне святкуватиме День Незалежності та 730­річчя міста.

За три дні до Дня народ­ження міста комунальники повинні виконати чималий об’єм робіт. Планується відремонтувати військові меморіали: покосити траву, пофарбувати та реставрувати зіпсовані архітектурні частини. Сквери та бульвари міста матимуть вигляд “Єлісейськіх полів”: газони покосять, огорожі пофарбують. Фонтани міста будуть вичищені від сміття, а їхні чаші ­ пофарбовані. Марафет наведуть не лише в зонах відпочинку. Пензель комунальників освіжить й огорожі контейнерних майданчиків. Дбайливе око комунальних служб добереться й до так званих стихійних сміттєзвалищ ­ вони будуть остаточно ліквідовані.

А ось напередодні Дня Незалежності на майдані Незалежності проведуть останні підготовчі роботи. У місцях масових гулянь будуть встановлені сценічні помости та турнікети. Вулиці міста будуть прикрашені державною символікою та кольоровими прапорами. На центральному майдані міста будуть підняті державний прапор та прапор міста.

Комунальники дбатимуть про те, щоб протягом двох святкових днів місто знову не перетворилося в засмічену зону народних гулянь. Тому під час святкувань у центральній частині Рівного будуть встановлені біотуалети та євроконтейнери для сміття. У такому разі неохайність міста після свят буде цілком на совісті відпочиваючих рівнян. А можливо, й після свят залишити на вулицях міста хоча б частину біотуалетів та євроконтейнерів? Можливо, таким чином городяни будуть звикати до того, що смітити не культурно, коли поруч є куди викинути сміття. Адже часто­густо відсутність сміттєвих баків у зонах відпочинку і провокує відпочиваючих смітити, де заманеться.

08.08.2013Олекса ГОСТРОЗІР



Рівне-Ракурс №10 від 08.08.2013p. 
На головну сторінку