Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №246 від 29.06.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Мистецтво жити

»Розмалюймо сірі будні кольоровими фарбами!»

»Розмалюймо сірі будні кольоровими фарбами!»

Вихідний мистецький день від художнього салону »Вернісаж»

Перехожі, поспішаючи навіть у вихідний день, зупинялися, звернувши увагу на розвішані посеред вулиці кольорові кульки, вибагливі орігамі та інші яскраві дрібнички, які створюють святкову атмосферу. Як приємно, що все-таки поціновувачі прекрасного, доброго і вічного у нас є. А ще краще, що серед них так багато дітлахів!

25 червня частинка вулиці біля художнього салону “Вернісаж” перетворилася на справжню художню студію, майстерню під відкритим небом, - це можна назвати як завгодно. Дітлахи малювали кольоровою крейдою на асфальті та фарбами на папері частинку того прекрасного світу, який вони бачать своїми чистими дитячими очима. “Я малюю трояндовий кущ, і всі квіти на ньому різного кольору…”- сказала маленька Марія дуже серйозно і впевнено. “А я - жар-птицю! А я - золотого лебедя…” – розповідали дітки.

- Ідея проведення акції під назвою: “День-БУ-день - вихідний мистецький день” з’явилася у нас якось спонтанно, - розповідає арт-директор салону “Вернісаж” Зоя ЛАЗАРЧУК. - Спочатку ми вирішили провести акцію серед покупців, які придбали у нашому салоні товарів на суму, більшу, ніж п’ятдесят гривень, а потім з’явилася ідея влаштувати веселе свято для дітей та дорослих.

Розважав публіку та проводив розіграші серед учасників акції в образі веселого клоуна артист Корній Демидюк. Усі, хто брав участь у цьому заході, отримали подарунки, а один молодий чоловік виграв головний приз - власний портрет.

- Хочеться, аби люди частіше оточували себе красою, творили, фантазували і цим піднімали собі настрій. Не треба думати, що мистецтво - це щось недосяжне. Творити може кожен, - додає пані Зоя.

І справді, малювати можна не тільки на папері, а й на будь-чому. А якщо вам набрид одноманітний вигляд якогось предмета - розмалюйте його чи прикрасьте так, як ваша душа цього бажає! Таку творчу імпровізацію із розмальовуванням звичайної парасольки продемонстрували діти.

- Це свято потрібне і дітям, і їх батькам, - розповідає мистецтвознавець, скульптор та художник Марія КАРЄВА. - Малюнки дітей просто чудові. Це велика втіха бачити, як старанно та зосереджено вони працюють над своїми творами. Хотілося б, щоб заходів такого плану проводилося якомога більше.

29.06.2006Анна ТАРАСОВА



Рівне-Ракурс №10 від 29.06.2006p. 
На головну сторінку