Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №246 від 29.06.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Оце так!

Фатальне парі

Фатальне парі

Випив пляшку горілки і помер

Здавалося б, люди наші розумні й не схильні до крайностей. Однак випадок, що трапився у селі П’ятигори Здолбунівського району, змушує змінити цю думку. Звичайне парі »на пляшку» спричинило смерть людини.

В обідню перерву біля місцевого кафе завжди можна зустріти односельчан, які “поправляють здоров’я”. Так було і 17 червня.

Незважаючи на спекотну погоду, декілька чоловіків пили горілку. Невідомо, з яких причин Андрій Б. (ім’я та прізвище змінені з етичних міркувань - авт.) 1960 року народження, непрацюючий, побився об заклад, що зможе випити пляшку горілки з горла. Сказано - зроблено. За якусь мить 40-градусна рідина перелилася із пляшки у живіт чоловіка. Його геройство зустріли оплесками. Сам винуватець події, яка, певно, могла би претендувати потрапити у книгу найбезглуздіших рекордів України, витер губи рукавом, обвів усіх вже посоловілими очима та й пішов у справах. Але зробивши кілька кроків, Андрій упав… Лікар карети швидкої медичної допомоги, яка прибула на місце пригоди за якихось півгодини, констатував миттєву смерть. За словами начальника Здолбунівського райвідділу міліції, підполковника Юрія Петренка, подібного безглуздя він ще не бачив. За свідченнями очевидців, Андрій часто випивав, хизувався, що йому випити пляшку горілки - дрібниця. Можливо, коли був молодим, так і траплялося. Однак цього разу організм не подужав такої кількості отрути.

Довідка “РР”.

Алкоголь зі шлунка потрапляє у кров уже через 2 хвилини після вживання. Порушення роботи нервової системи і внутрішніх органів спостерігається при будь-якому вживанні алкоголю: одноразовому, епізодичному чи систематичному.

Відомо, що порушення роботи нервової системи прямо пов’язані з концентрацією алкоголю у крові людини. Коли кількість алкоголю складає 0,04-0,05 відсотка, “вимикається” кора головного мозку, людина втрачає контроль над собою, здатність розумно мислити. При концентрації алкоголю у крові в межах 0,1 відсотка, пригнічуються більш глибокі відділи головного мозку, що контролюють рухи. Тому рухи людини стають невпевненими, але при цьому спостерігаються пожвавлення, метушливість (однак у 15 відсотків людей алкоголь може викликати бажання заснути). Зі збільшенням вмісту алкоголю у крові послаблюється здатність людини до слухового і зорового сприйняття, втрачається швидкість рухових реакцій.

Концентрація алкоголю, що складає 0,2 відсотка, впливає на ті ділянки мозку, які контролюють емоційний стан людини. При цьому пробуджуються низинні інстинкти, з’являється раптова агресивність.

При концентрації алкоголю у крові в межах 0,3 відсотка людина не розуміє того, що бачить і чує. Цей стан називають алкогольним отупінням.

Концентрація алкоголю у крові, що становить 0,4 відсотка, призводить до втрати свідомості. Людина засинає, порушується дихання, відбувається мимовільне випорожнення сечового міхура. Чутливість відсутня.

При концентрації алкоголю у крові в межах 0,6-0,7 відсотка може наступити смерть.

29.06.2006Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 29.06.2006p. 
На головну сторінку