Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №616 від 15.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сезон полювання

Ні пуха, ні пера…

Ні пуха, ні пера…

17 серпня о 16 годині на Рівненщині розпочнеться цьогорічний сезон полювання на пернату дичину і триватиме до 31 грудня поточного року. Для мисливців ­ це прекрасна пора відпочинку та нових вражень, а для працівників мисливських господарств ­ період напруженої роботи.

Проте не всі мисливські угіддя зможуть прийняти мисливців. Полювання дозволено не по всіх угіддях, є спеціальні закриті території. Заборона на полювання діє на угіддях Рівненської обласної організації УТМР. Відтак, лише Гощанський, Дубровицький та Володимирецький райони зможуть відкрити мисливський сезон.

Полювання здійснюється на пернату, водоболотяну та польову дичину. До полювання допускатимуться лише ті мисливці, в яких наявні документи на право полювання, передбачені ст.14 Закону України “Про мисливське господарство та полювання”. Документи необхідно пред’являти на першу вимогу уповноважених осіб конт­ролюючих органів, серед яких є й представники лісгоспів.

Полювання дозволяється лише в суботу і неділю.

Бажаємо мисливцям вдалого полювання і ще раз нагадуємо, що згідно із Законом України “Про мисливське господарство та полювання”, документами на право полювання є:

• посвідчення мисливця;

• щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

• дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл тощо);

• відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання;

• паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.

Зазначені документи мисливець зобов'язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред'являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Також в обласному управлінні лісового та мисливського господарства нагадують усім мисливцям про важливість дотримання правил пожежної та особистої безпеки під час полювання.

15.08.2013



Рівне-Ракурс №10 від 15.08.2013p. 
На головну сторінку