Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №617 від 22.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівненщини

Наш хліб - найкращий

У цьому запевнив представників ЗМІ голова ОДА Василь Берташ, який відвідав підприємство ПрАТ “Рівнеборошно”, що є основним постачальником борошна для хлібопекарських підприємств краю, адже 60% усієї хлібобулочної продукції в області випікають з їхньої сировини. Цього року, як і торік, власного продовольчого зерна Рівненщина матиме достатньо. Зараз його зібрали 180 тисяч тонн, при потребі - 176 тисяч тонн.

Місцеве збіжжя хорошої якості, що підтверджують результати лабораторних досліджень, які проводять на підприємстві. Борошно із пшениці, яка виросла на полях Рівненщини, цінують і за її межами. Зокрема, львівська кондитерська фірма “Світоч” використовує його при виробництві своєї продукції, причому ПрАТ “Рівнеборошно” - єдиний постачальник відомого виробника солодощів.

Автомобілі знайшли пільговиків

Ключі та документи на новий транспорт пільговикам вручив голова обл­держадміністрації Василь Берташ. “За роки президентства Віктора Януковича, - зауважив очільник області, - Рівненщина отримала 97 автівок. Це свідчення того, що, попри економічні негаразди, соціальні програми фінансують, і люди одержують гарантовану їм держпідтримку. Зокрема безкоштовні авто одержали 12 пільговиків краю, які перебували в черзі на першочергове забезпечення транспортом. Серед них - 8 фронтовиків-інвалідів війни І групи, ще троє інвалідів війни ІІ групи, а також житель області, який отримав інвалідність після захворювань, спричинених аварією на ЧАЕС. Усі вони одержали від держави автомобілі “Geelу”.

Власниками таких же легковиків стали також 3 пільговики із загальної черги. Лише 7 відсотків від вартості авто сплатить потерпілий від аварії на ЧАЕС із ІІ групою інвалідності, а жителька Кузнецовська, інвалід з дитинства, та житель села Бережниця Дубровицького району, інвалід загального захворювання, за новенький транспорт доплатять по 30 відсотків.

Серед 15 авто є транспорт із ручним керуванням, а також із врахуванням інших індивідуальних особливостей пільговиків.

Рівненська АЕС нарощує потужність

Область долучилася до реалізації потужного енергетичного проекту - будівництва лінії електропередач напругою 750 кіловольт “Рівненська АЕС - підстанція Київська”. Завдяки реалізації проекту, збільшиться електропостачання підприємств і домогосподарств у центральних областях України. Водночас Рівненщина має резерв для збільшення енерговиробництва. Так, минулого року Рівненська АЕС працювала в середньому на 72 відсотки потужності, решту не змогли видати в енергосистему через диспетчерські обмеження. Тому реалізація стратегічного проекту розкриє енергетичний потенціал Рівненщини. Водночас, вироблена в нас електроенергія замінить дороговартісний енергоресурс, який продукують теплові електростанції, таким чином зробить державу більш енергонезалежною.

Фахівці прогнозують, що РАЕС зможе видавати в об’єднану енергосистему України майже 20 мільярдів кіловат-годин електроенергії щороку. Задля цього нині в трьох районах Рівненщини встановлюють фундаменти під опори. Фахівці працюють за новітніми технологіями, оскільки на шляху майбутньої ЛЕП є болотиста місцевість. Водночас, аби захистити опори від корозії, їх відразу оцинковують. Загалом в області змонтують 331 опору на території Володимирецького, Сарненського і Рокитнівського районів.

22.08.2013



Рівне-Ракурс №10 від 22.08.2013p. 
На головну сторінку