Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №617 від 22.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Причини. Методи. Рецепти.

Целюлітні міфи

Відомо, що головна причина целюліту ­ скупчення зайвої рідини в підшкірному жировому шарі. Фактично це так, тому, щоб позбутися цієї проблеми, необхідно дотримуватись деяких правил і дозувати кожну порцію їжі.

Міф № 1

Спроба вивести непотрібну рідину з організму за допомогою сечогінних і проносних засобів та чаїв.

На початку рідина справді видалятиметься з організму, але потім з тим же успіхом почне накопичуватися знову. І в той же час організм уже буде не в змозі позбутися зай­вої рідини і залишиться беззахисним, тому ділянки тіла, уражені целюлітом, почнуть збільшуватися в об'ємі.

Надлишок рідини не утворюється в організмі, якщо вживати фрукти й овочі, а також злакові пластівці, зелений чай, не газовану воду.

Міф № 2

Дієта, яка не містить солі. Без солі дієта сприяє виведенню зайвої рідини з організму, але непотрібний жир залишиться там, де й був.

Не сіль причина целюліту, а її надлишок. Не відмовляйтеся від споживання солі, 5-10 г на день - це норма. Набагато важливіше виключити з раціону копченості, солоності і консервовану смакоту - які містять занадто багато солі.

Антицелюлітна дієта

За типом це харчування відноситься до низькокалорійного, а тому і до одного з найбільш ризикованого виду дієт. Щоб досягти результату в своїй антицелюлітній програмі, достатньо прибрати зі своєї тарілки непотрібні продукти: ковбаси, сосиски, паштети, копчені і солоні продукти. Всі вони, безсумнівно, відрізняються чудовими смаковими якостями, але перевищують щоденні допустимі норми солі і жиру. Тому вирішуйте самі: ковбаси, шинка плюс целюліт або натуральні м'ясні, рибні, молочні продукти і мінус целюліт.

Вакуумний масаж

Серед безлічі методів цей вид масажу за допомогою антицелюлітних баночок приносить відчутні результати. Ефект досягається за рахунок вакууму, який викликає місцевий прилив крові і лімфи до шкіри, покращуючи тим самим її живлення і зовнішній вигляд. Поступово підшкірний жировий шар розгладиться, і шкіра стане еластичною й пружною.

Але застосування цих баночок не обмежується одним лише целюлітом, їх можна використовувати для лікування і профілактики бронхо-легеневих захворювань, остеохондрозу, радикуліту та ін..

Целюліт і кава

Один із доступних і дешевих способів для домашньої антицелюлітної програми - натуральна мелена кава і звичайний крем (підійде навіть крем для рук).

Подрібніть каву в кавомолці або купіть вже мелену, змішайте з кремом, лосьйоном для тіла і використовуйте кожний день, приймаючи душ. Нанесіть отриманий кавовий крем на вологе тіло, добре втріть у проблемні зони і залиште на кілька хвилин. Потім ополосніть водою.

Важливо використовувати каву з кофеїном - саме кофеїн руйнує целюліт!

Звичайно, можна користуватися вже готовими косметичними засобами, що містять кавовий екстракт, проте описаний вище спосіб є не менш ефективним, а головне - менш дорогим - всього одна чашка кави в день!

Кавовий скраб

Нижченаведений рецепт можна використовувати і як самостійний засіб або додати в будь-який уже готовий скраб для тіла. Кавовий скраб поліпшить циркуляцію крові, посилить розпад підшкірного жирового шару і зменшить видимий ефект “апельсинової кірки” в проблемних зонах. Вам знадоб­ляться: 2 чашки меленої кави, півчашки цукру або морської солі, 2-3 ст. ложки масажного масла (на свій розсуд).

Змішайте всі компоненти і перекладіть в ємність для зберігання. Перед використанням прийміть теплий душ, а потім втирайте в тіло м'якими масажними рухами (прямими, спіралеподібними і круговими). Змийте скраб теплою водою.

22.08.2013



Рівне-Ракурс №10 від 22.08.2013p. 
На головну сторінку