Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №618 від 29.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Мешканців Рівного порадували ковальським мистецтвом

Цими вихідними мешканці та гості Рівного мали змогу насолодитися виробами ковальського мистецтва. Вже вдруге в обласному центрі представники цієї професії приїхали на ковальський фестиваль. На святі були учасники не лише з України, а й з інших країн.

Нагадаємо, перший фестиваль у нашому обласному центрі проходив торік влітку. Цього разу в рівненському парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка, де відбувався захід, за підрахунками організаторів, зібралося більше сотні ковалів, що більше ніж торік. Учасники фестивалю продемонстрували витвори з металу, які милували око глядачів.

Коли минулоріч завданням учасників дійства було створення символічного металевого серця України, то нині потрібно було викувати металевого ангела. Всі ковалі впоралися з цим завданням і продемонстрували, на що вони здатні.

За задумом організаторів, захід був розрахований на популяризацію професії коваля. Тим більше, що, за даними спеціалістів служби зайнятості, ця професія на ринку праці користується неабиякою популярністю.

Як вдалося дізнатися кореспонденту “Рівне­Ракурс”, чималій кількості відвідувачів задумка сподобалася, а в багатьох молодих людей викликала зацікавленість.

29.08.2013Ярослав ТАРАСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 29.08.2013p. 
На головну сторінку