Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №618 від 29.08.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол. Чемпіонат області. Перша ліга.

РЕВАНШ “СОКОЛА” ЗА КУБОК ТА “ЗАСУХА” В ЗОРІ

12 тур. 25 серпня. "ОДЕК" (Оржів) ­ "Случ" (Березне) ­ 1:0, "Маяк" (Сарни) ­ "Сокіл" (Радивилів) ­ 2:1, "Сокіл" (Рівне) ­ ФК "Малинськ" ­ 1:0, "Енергія" (Володимирець) ­ "Ізотоп­РАЕС" (Кузнецовськ) ­ 2:3, "РОКО­Зоря" (Зоря) ­ ФК "Гоща­АМАКО" ­ 0:0.

Після тривалої літньої паузи відновилися змагання чемпіонату області з футболу. І перший тур другого кола одразу ж приніс кілька несподіваних результатів. У першу чергу, це стосується матчів, які відбулися у Рівному та Зорі.

Для рівненського “Сокола” та ФК “Малинськ” їхня зус­т­річ на “Авангарді” стала вже третьою в нинішньому сезоні ­ у двох попередніх поєдинках гору брали малинські футболісти, які здобували перемоги з мінімальним рахунком ­ 2:1 в першому турі чемпіонату та 1:0 в додатковий час фіналу Кубка області. Настала черга тріумфувати команді Віталія Шевчука. Долю поєдинку вирішив єдиний м’яч, забитий у дебюті першого тайму Віктором Онищуком. Після проведеного голу “Сокіл” зробив акцент на захисних діях і не прогадав ­ ФК “Малинськ” так і не зумів підібрати ключиків до оборони суперника аж до фінального свистка. Кілька разів рівнян рятували бокові стійки, причому в моментах, коли, здавалося, м’ячу вже нікуди було подітися, як тільки опинитися у сітці воріт Андрія Троцького. Самовіддана гра голкіпера та польових гравців при обороні власних воріт дозволила “Соколу” втримати переможний результат навіть у меншості. У другій половині поєдинку другий “гірчичник” отримав Володимир Гайдук і змушений був достроково залишити межі поля.

Ця поразка стала третьою в малинців у першій лізі та позбавила їх місця в призовій трійці. А зважаючи на те, що в наступному турі ФК “Малинськ” чекає зустріч із “ОДЕКом”, турнірні перспективи малинського клубу навряд чи можуть видатися її прихильникам надміру райдужними.

Неочікуваних очкових втрат зазнав і лідер першої ліги ФК “Гоща­АМАКО”. У Зорі гощанська команда так і не зуміла бодай раз вразити ворота господарів. “РОКО­Зоря” більшість ігрового часу провела в обороні, а останню чверть поєдинку господарі взагалі догравали в меншості, проте потрібний результат зуміли відстояти. Нічийним результатом конкурента сповна скористалися найближчі переслідувачі гощанців із Кузнецовська та Оржева, скоротивши відрив від першого місця відповідно до одного та трьох очок.

Зокрема, “ОДЕК” здобув мінімальну перемогу в рідних стінах, хоча, думаю, оржівцям хотілося більш ефектної “помсти” у матчі проти “Случа”, аніж скромні 1:0. Адже саме березнівчани у першому колі з таким же рахунком вдома несподівано переграли представників Рівненського району. Натомість в Оржеві господарі також змогли лише один раз “засмутити” березнівчан, провівши єдиний м’яч у заключні десять хвилин. Автором голу в ворота “Случа” став Роман Савицький, який у карній зоні випередив голкіпера та оборонця суперників і проштовхнув м’яч до сітки воріт березнівчан. Варто сказати, що ще до цього епізоду “ОДЕК” був надзвичайно близьким до взяття воріт суперника, проте форвардам господарів фатально не щастило. Принаймні двічі гостей рятувала поперечина, ще у кількох моментах напрочуд надійно зіграв страж воріт ­ екс­оржівець Юрій Шамич.

У принциповому дербі у Володимирці між місцевою “Енергією” та кузнецовським “Ізотоп­РАЕС” у першому таймі господарі, здавалося, впевнено вели в рахунку ­ 2:0. Проте після перерви все перевернулося “з ніг на голову” ­ кузнецовці забили поспіль три м’ячі та здобули другу вольову перемогу в чемпіонаті, яка дозволила “Ізотопу” піднятися на друге місце в турнірній таблиці.

Єдиним матчем, який у дванадцятому турі чемпіонату було зіграно із запізненням, став поєдинок у Сарнах. Гості із Радивилова спізнилися на гру з “Маяком” на цілих сорок п’ять хвилин через дорожню пригоду. Очікувалося, що у цій зустрічі домінуватимуть сарненчани ­ так і трапилося. Олександр Алімов у першому таймі ударом у дальню “дев’ятку” з­за меж штрафного майданчика відкрив рахунок, а Ігор Сергійчук після розіграшу кутового у другій половині поєдинку головою подвоїв його. Щоправда, пізніше радивилівці спромоглися на гол престижу, який записав до свого активу Василь Довгаль.

Турнірна таблиця на 29 серпня

М КОМАНДА І В Н П Р/М О

1 ФК "Гоща-АМАКО" 11 8 3 0 24:7 27

2 "Ізотоп-РАЕС" (Кузнецовськ) 11 8 2 1 25:10 26

3 "ОДЕК" (Оржів) 11 7 3 1 21:6 24

4 ФК "Малинськ" 11 8 0 3 22:13 24

5 "Автоленд" (Здолбунів) 10 4 2 4 16:15 14

6 "Маяк" (Сарни) 11 4 1 6 26:19 13

7 "Сокіл" (Рівне) 11 3 3 5 14:16 12

8 "Случ" (Березне) 11 3 2 6 12:26 11

9 "Сокіл" (Радивилів) 11 2 2 7 15:25 8

10 "Енергія" (Володимирець) 11 2 1 8 15:31 7

11 "РОКО-Зоря" (Зоря) 11 0 3 8 11:33 3

РІВНЕНСЬКИЙ ФІНАЛ НА МІЖНАРОДНОМУ ВЕТЕРАНСЬКОМУ ТУРНІРІ

24 серпня у Рівному пройшов традиційний міжнародний ветеранський турнір, в якому взяло участь шість команд ­ рівненські "Славія" та "Авангард­Пас", кузнецовський "Ізотоп", сарненський "Маяк", здолбунівський "Автоленд" та "Хелмянка" із Хелма (Польща).

Шість команд поділили на дві групи, в яких суперники і визначили учасників фіналу та претендентів на третє місце. Відтак, у “малому фіналі” турніру зійшлися “Ізотоп” та “Автоленд”. У цій парі перемогли кузнецовці ­ 2:0, а у поєдинку за перше місце “Славія” з мінімальною перевагою перемогла земляків із “Авангард­Пас” ­ 1:0.

Після завершення матчів було визначено кращих гравців турніру. Так, назвали найкращим голкіпером Даріуша Павляка (“Хелмянка”), захисником ­ Василя Василюка (“Авангард­Пас”), півзахисником ­ Сергія Кедича (“Ізотоп”), а нападаючим ­ Сергія Гвоздя (“Славія”).

29.08.2013Петро МИМО



Рівне-Ракурс №10 від 29.08.2013p. 
На головну сторінку