Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №620 від 12.09.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Політика

Микола КУЧЕРУК: “Батьківщина” обирає європейський шлях розвитку”

Микола КУЧЕРУК: “Батьківщина” обирає європейський шлях розвитку”

Після закінчення першого пленарного засідання сесії Верховної Ради народний депутат України, в.о. голови Рівненської обласної організації ВО “Батьківщина” Микола Кучерук у Рівному зустрівся з кореспондентом газети “Рівне Ракурс”. Розмова стосувалася найближчого майбутнього ВО “Батьківщина” та позиції фракції щодо подальшого розвитку України.

­ Миколо Герасимовичу, якою є відповідальність народного депутата за шлях, обраний Україною?

­ Народний депутат ­ це, перш за все, представник виборців у найвищому законодавчому органі держави ­ Верховній Раді України. Але, окрім того, народний депутат ­ це політик, представник певної партії, який чітко розуміє ідейні переконання та ідеологічні засади політичної сили, і не лише розуміє, а на їхній основі вибудовує свою програму, яку на його виборчому окрузі підтримали люди. Тому я, як народний депутат України, обраний у мажоритарному окрузі на Рівненщині, безумовно усвідомлюю себе виразником інтересів усіх виборців, які довірили мені представляти їхні інтереси у Верховній Раді. З іншого боку, як член команди “Батьківщина”, як в.о. голови обласної організації, я підтримую ідеї та принципи “Батьківщини”, і тому своє завдання у парламенті вбачаю в постійній реалізації тих принципів, які об’єднали мільйони українських виборців навколо програмних засад нашої партії. А в програмі чітко визначено європейський вектор розвитку. Окрім того, ми будемо підтримувати рішення Європейського суду щодо безумного звільнення з незаконного ув’язнення лідера об’єднаної опозиції Юлії Тимошенко.

­ Які ідеї об’єднують членів партії і що, на вашу думку, необхідно втілити, щоб змінити життя українського суспільства на краще?

­ Українські владні структури не зробили практично нічого для подолання розколу в суспільстві, бідності та меншовартості. Досі не розроблена ефективна регіональна політика, економічні проблеми постійно підмінюють політичними обіцянками. Ми сьогодні бачимо наслідки так званих реформ і невизначеність зов­нішньополітичної стратегії. Тому я хочу, щоб суспільство розуміло, що партійна програма та програми депутатів ­ це не просто набір гарних слів та загальних фраз, а це ті ідеї та конкретні кроки, які через прий­

няття законів будуть реалізовуватись у нашому повсякденному житті. Це наше майбутнє і майбутнє наших дітей, хоча це звучить пафосно, але це насправді так. Минулий тиждень у парламенті був присвячений прийняттю євроінтеграційних законів. У програмних засадах “Батьківщини” прописано, що ми бачимо себе лише в Європі, бо європейські цінності співпадають із нашими.

А головне, ми робимо все, щоб Україна стала частиною великого європейського співтовариства, не лише географічно, але і в економічному, політичному та законодавчому полі. Ми підтримуємо євроінтеграційні закони та пропонуємо альтернативні закони, які базуються на ідеології партії, і через використання всіх доступних важелів депутатської діяльності не на словах, а на ділі відстоюємо інтереси виборців.

­ У чому зараз полягає опозиційність ВО “Батьківщина” ?

­ Опозиційність ­ це наша позиція стосовно діючої влади. Ідеологія “Батьківщини” ­ це реалізація основних ідей, цінностей, від яких наша партія не відступить. Якраз ідеологія і вирізняє нас з­поміж інших партій. І те, що “Батьківщина” в нинішніх непростих умовах не просто зберегла свої осередки та представництво на всіх рівнях, а й змогла домовитись з іншими опозиційними партіями, утворивши потужну об’єднану опозицію і нині узгоджено діє у Верховній Раді ­ також говорить про сприйняття та підтримку нашої ідеології. Завданням “Батьківщини” є конституційне змагання за лідируючі позиції в керівництві державою і регіонами, оскільки наша партія представлена достатньо широко в радах усіх рівнів, що свідчить про високу довіру виборців до наших програмних засад. Але для того, щоб повністю реалізувати наші плани, нам, разом з іншими опозиційними партіями, потрібно перемогти на президентських виборах 2015 року.

12.09.2013Георгій ПАВЛОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 12.09.2013p. 
На головну сторінку