Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №622 від 26.09.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівненщини

Опалювальний сезон не за горами

Голова облдержадміністрації Василь Берташ зобов’язав керівників районів і міст бути готовими до подачі теплоносія вже 1 жовтня. Адже осінь цього року холодна, а передумовою початку опалювального сезону є тридобова температура нижче 8 градусів за Цельсієм. А, як відомо, вже на цьому тижні температура повітря тримається позначки нижче 8 градусів. Тож, аби в медичних, освітніх і соціальних закладах було тепло, розпочати їх обігрів необхідно до 5 жовтня, а до 15 жовтня подати теплоносій у всі житлові будинки.

На підготовку житлово­комунального господарства до зими витратили понад 85 мільйонів гривень. Тому голову ОДА запевнили, що на Рівненщині не буде проблем із вчасним початком опалювального сезону.

Повернення протермінованих сум - гарантія своєчасної виплати пенсій

З початку року, завдяки економічному аналізу боржників та постійній роботі з ними, державна виконавча служба поповнила пенсійну скарбницю на 18 мільйонів 540 тисяч гривень. Ця сума майже на 5 мільйонів більша від минулорічної. Адже майже сто платників стали дисциплінованішими. Оскільки це дозволяє вчасно виплачувати жителям області збільшені пенсії ­ необхідно втримувати таку ж динаміку повернення протермінованих сум до кінця року, адже від цього залежить держпідтримка найуразливіших категорій краян.

Держінвестиції для надання невідкладної допомоги

Екстрена медична допомога Рівненщини отримає держінвестиції для надання невідкладної допомоги. За ці кошти закуплять медикаменти на 8 мільйонів гривень. Рівненська область вже вдруге отримує таку цільову субвенцію із держбюджету. За держкошти, зокрема, закуповують лікарські засоби та розхідні матеріали. Їх розподілять між станціями екстреної медичної допомоги, щоб бригади мали все необхідне для повноцінної роботи та якісного обслуговування.

Окрім того, для області передбачили ще майже 25 мільйонів гривень на придбання нових карет швидкої допомоги. Для цього профільне міністерство проводить тендер, за результатами якого й стане відомо, які автомобілі поповнять автопарк Рівненщини. Торік область отримала рекордну кількість спецавтотранспорту за всі роки незалежності, і вже цього року жителів обслуговують 30 нових потужно оснащених авто.

На Рівненщині стартує сезон ярмарків

28 вересня в обласному центрі на Набережній відбудеться ярмарок сільгосппродукції, на якому свою продукцію представлять понад 50 аграріїв. Відтак, мешканці та гості Рівного зможуть купити за цінами виробника весь асортимент продукції, запастися на зиму картоплею, морквою, буряком, а також придбати борошно, крупи, мед, м’ясо­молочну та іншу провізію. Окрім продуктів, фермери та сільгоспвиробники торгуватимуть сад­жанцями та насінням. А про особливості їх вирощування краяни зможуть проконсультуватися в науковців, які в суботу також працюватимуть на Набережній.

Сільськогосподарські ярмарки у Рівному відбудуться також 12 та 19 жовтня, подібні масштабні торги відбуватимуться і в райцентрах.

26.09.2013



Рівне-Ракурс №10 від 26.09.2013p. 
На головну сторінку