Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №622 від 26.09.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Міський голова Рівного просить подати на нього в суд

Скандальна ситуація виникла в Рівному навколо розподілу квартир для громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильського лиха. Вперше про неї заговорили декілька місяців тому, коли кілька людей, які перебували у черзі на отримання квартир далеко не під першими номерами, подали позови до суду про першочергове виділення їм житла і виграли процеси.

Нині, коли закінчується спорудження будинку для “чорнобильців”, і нас­тав час розподілу квартир, проблема набула більшої гостроти. Минулого тижня питання слухалося на засіданні Рівненського міськвиконкому. Суд, як зазначалося на засіданні, зобов’язав Рівненський міськвиконком виконати його рішення і виділити житло тим людям, які виграли процеси.

”Скандал назріває, звичайно, колосальний. Те, що зроблено ­ абсурд. Те, що рішення судів абсурдне ­ погоджуюся, але не виконати його я не маю права”, ­ каже Володимир Хомко і додає, що в разі невиконання його чекає кримінальна відповідальність.

Одним з виходів із ситуації, на думку очільника Рівного, є подання до суду на нього, але вже іншою зацікавленою стороною. Тоді, за його словами, він буде змушений виконати рішення суду, яке задовольнить іншу сторону ­ тих людей, які перебували в черзі під першими номерами.

Поки ж яким чином та кому давати квартири посадовець не знає. Вирішено повернутися до питання через місяць, а тим часом чиновники мають намір звернутися до Мінюсту України за роз’ясненням. При цьому, як підкреслив Володимир Хомко, відповідь має бути однозначною ­ дати квартири таким­то, не дати ­ таким­то.

26.09.2013Ярослав ТАРАСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 26.09.2013p. 
На головну сторінку