Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №623 від 03.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Злочинний квартет

Скільки ниточці не витися, а до клубочка все одно дійде...

Скільки ниточці не витися, а до клубочка все одно дійде...

На Рівненщині четверо раніше судимих катували людей, вимагаючи у них гроші, при цьому пред’являли фальшиві посвідчення працівників правоохоронних структур.

Днями слідчим відділом “ОЗ” СУ УМВС України в Рівненській області до суду з обвинувальними актами направили кримінальне провадження відносно учасників організованої злочинної групи, а саме чотирьох раніше судимих осіб, які тероризували жителів Рівненщини та інших регіонів, займаючись розбоями, вимаганням та незаконним позбавленням волі.

Особливими лідерськими якостями відрізнявся організатор угруповання 33­річний уродженець Кіровоградської області Микола, за плечима якого вже три судимості. Чоловік, маючи чималий “досвід” заволодіння чужим майном, порушував закон ще й за статтею 358 КК України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збування, використання підроблених документів). Зловмисник, який звик жити за рахунок інших, не цураючись при цьому замастити руки в людській крові, і цього разу катуючи свої жертви, цинічно використовував підроблений документ. Під час вчинення злочинів з метою здійснення психологічного тиску на потерпілих використовував підроблене службове посвідчення “особливого уповноваженого по протидії корупції Координаційного центру з Адміністрацією Президента, Верховною Радою, Кабінетом Міністрів України”. Мабуть, упевнившись у власній безкарності, дозволяв користуватись ще однією підробкою й іншому учаснику злочинної групи, 32­річному Олександру, уродженцю м. Тернопіль, також раніше судимому. У співучасника, правда, папірець за рейтингом високопосадовця правоохоронної структури був дещо нижчий ніж у “пат­рона” ­ працівник Департаменту по боротьбі з незаконним обігом наркотиків МВС України. Щоправда, пред’являючи його, нахаба стверджував, що здійснює контроль за діяльністю підрозділів по боротьбі з наркозлочинністю області.

Окрім любителів фальшивок, до злочинного квартету входили ще дві неординарні особистості з кримінальним минулим: Василь, 1983 року народ­ження, уродженець м. Славута Хмельницької області, раніше двічі судимий, та Юрій, 1962 року народження, уродженець та житель

м. Макіївка Донецької області, раніше також двічі судимий.

У ході досудового розслідування слідчі встановили, що в березні 2013 року вищевказані особи, незаконно застосувавши фізичне насильство до одного із жителів Рівного, 26­річного Ігоря, вдерлися в його житло та заволоділи майном і коштами на суму більше 20 тисяч гривень. Крім того, учасники групи незаконно позбавили волі ще одного рівнянина Романа, 1984 року народження, а саме, у лютому 2013 року, застосувавши фізичне насильство, одягнули останньому на голову мішок, силоміць помістили в автомобіль марки “Шкода­Октавія” і вивезли в один із лісових масивів Острозького району Рівненської області, де прикували наручниками до дерева та утримували упродовж декількох годин, безпідставно вимагаючи в потерпілого 20 тисяч гривень.

У цілому в складі організованої групи підозрюваними вчинено сім злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 187, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 189, 3 ст. 28, ч. 3 ст. 146, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 357, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 353 КК України.

Відносно лідера ОЗГ обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, Олександру та Василю замінено міру запобіжного заходу з тримання під вартою на заставу, а відносно Юрія ­ доставка в суд під вартою. Останній оголошений у розшук.

Чи визнали цілком свою провину підозрювані, і яке буде їм покарання ­ остаточне слово за судом.

03.10.2013Тамара ЛИСЕНКО, СЗГ УМВС України в Рівненській області (за матеріалами УБОЗ)



Рівне-Ракурс №10 від 03.10.2013p. 
На головну сторінку