Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №625 від 17.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Актуально

Ще один кіоск демонтовано

Питання щодо демонтажу незаконних забудов у Рівному зрушило з місця. Нині вже демонтовано три самовільно побудованих торгівельних кіоски. Так, 16 жовтня було проведено демонтаж кіоску з ремонту взуття неподалік “Екомаркету”. Розпочався демонтаж о 9 годині ранку. Власник кіоску не з’явився, спеціальна комісія, потрапивши в сере­дину кіоску, окрім лічильника електроенергії, інших речей не виявила.

Ситуацію прокоментував виконувач обов’язки начальника Місто­бу­дів­ницт­ва та архітектури Сергій Боліщук:

­ Кіоск “Ремонт взуття” входить до п’ятірки забудов, стосовно яких прийнято рішення щодо демонтажу. Це ­ третій кіоск, який ми демонтуємо восени. Спочатку за судовим приписом було примусово демонтовано кіоск на вулиці Міцкевича, де ми зіткнулися з технічними проблемами через те, що під’їзд до кіоску був недоступний. Тому роботи там затягнулися аж на півдня. Потім ми демонтували кіоск на вулиці Словацького, де вже сам підприємець визнав незаконність побудови.

Власник цього кіоску “Ремонт взуття” сьогодні не з’явився, але існує певна процедура демонтажу. За спеціальним положенням здійснюється примусовий демонтаж та складається кошторис його затрат. Вартість робіт з демонтажу буде пред’явлена власнику, лише після її сплати він зможе повернути своє майно назад. Ніхто на майно підприємця не зазіхає. Система діє на кшталт випадків, коли, скажімо, авто власника тимчасово відвозиться на штрафмайданчик. Отже, кіоск переміщують із місця, де він не має права знаходитись, у місце, де він буде зберігатися, збереження цього майна оплачуватиме його власник. Тому в його інтересах якомога швидше з’явитися за цим майном.

Загалом список самобудов, які підлягають демонтажу, налічує 116 забудов. У планах є демонтаж ще двох десятків кіосків, які підлягають нескладному демонтажу та мають малогабаритні розміри.

P.S. На думку комунальних служб, які проводили демонтаж кіоску, він виявився великогабаритним, тому довелося його розрізати на кілька частин, демонтувати двері та вікна. Залишається питанням, чи зможе в подальшому власник кіоску використати його належним чином, адже після демонтажу від будівлі залишилися одні “ріжки та ніжки”.

17.10.2013Олекса ГОСТРОЗІР



Рівне-Ракурс №10 від 17.10.2013p. 
На головну сторінку