Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №625 від 17.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Аматорська баскетбольна ліга Рівненщини

На початку славних справ

На початку славних справ

1 тур. 8 жовтня. "ЛАВІСС" ­ "Енергетик" (Нетішин) ­ 69:68. Кращі бомбардири: Марков (22 очки) ­ Целюк (19). "F.L.A.S.H" ­ РЗВА ­ 83:47.

Кращі бомбардири: Трофімчук (20) ­ Стельмащук (10).

9 жовтня. "Водник" НУВГП ­ ОСДЮШОР ­ 61:49.

Кращі бомбардири: Роман (25) ­ Тимощук (12).

10 жовтня. "Магнат" ­ "Baltik House" ­ 76:78.

Кращі бомбардири: Рудик (22) ­ Дубнюк (22).

Розпочався новий сезон Аматорської баскетбольної ліги Рівненщини. Цього року формат змагань не змінився, попередньо участь підтвердили 9 команд, 2 з яких ­ нові колективи ­ "Енергетик" та "Baltik House". За нетішинський "Енергетик" виступають добре відомі вболівальникам Сачук, Процюк, Петрук, Волошин, брати Приступи та інші. "Baltik House" ­ це команда, яка зібрала в своєму складі кількох ветеранів рівненського баскетболу ­ Скиданова, Дубнюка, Ковалевського, Бартоша, Кісліцина, та гравців, які представляли "ЛАВІСС" у минулому чемпіонаті ­ Труша, Омельковця, Меленюка та інших. Тренер команди ­ Андрій Костко. Не візьмуть участь у змаганнях минулорічні чемпіони ­ сарненський "Будсервіс".

Першого дня на майданчику зустрілися "ЛАВІСС" та "Енергетик". "ЛАВІСС", під керівництвом Олександра Захожого, доволі потужно розпочав зустріч і, завдячуючи вдалій грі Сергія Маркова, вже у першій чверті відірвався від суперника на 20 очок. "ЛАВІСС", що втратив чимало гравців, підсилився Віктором Герасимчуком, який вдало справлявся з обов’язками центрового, виключивши з гри кращого центрового попередніх років Віктора Сачука. Перша половина пройшла за повної переваги "ЛАВІССа". Натомість, у третій чверті різниця почала скорочуватися, і переломний момент настав у заключній десятихвилинці, коли травму отримав один із ключових гравців "ЛАВІССа" ­ Марков. "Енергетик" повністю скористався відсутністю центрового суперників і розпочав суттєво скорочувати відставання. За рахунку 66:66, за 20 секунд до фінальної сирени, один із братів Приступ влучає з середньої дистанції і вперше виводить свою команду вперед ­ 66:68. Тайм аут бере "ЛАВІСС". Є час на заключну атаку. Захожий бере ініціативу на себе й на останніх секундах гри виконує неймовірний триочковий кидок і досягає цілі! Перемога "ЛАВІССа" з мінімальною перевагою в рахунку ­ 69:68.

У другому матчі "F.L.A.S.H" без проб­лем розібрався з РЗВА. "F.L.A.S.H" у міжсезоння теж зазнав змін, до команди приєдналися випускники НУВГП ­ Прокопчук, Ільчук та Рачковський, а також 2 пульсарівця ­ Липін та Зазулевич. РЗВА практично повністю оновила склад, основу його склали випускники ДЮСШ 1988 року народження ­ Стельмащук, Максимчук та інші. Також за РЗВА виступає минулорічний капітан "Водника" ­ Дмитро Тищенко. Але такий досить потужний склад не налякав "F.L.A.S.H", і вже з перших хвилин флешівці показали, хто на що гаразд. До кінця першої половини РЗВА тримали на відстані 10­15 очок, але вже в другій половині пресинг по всьому майданчику дав свої результати. "F.L.A.S.H" змусив суперника раз по раз помилятися, перехоплючи м’яч та реалізовуючи швидкі атаки. І до фінальної сирени їхня перевага сягнула 36 очок ­ 83:47.

Наступного дня відбувся лише один матч, студенти НУВГП протистояли юнакам із ОСДЮШОР. "Волиньбаскет" попросив перенести гру проти "Фенікса". Вихованці СДЮШОР не змогли гідно протистояти потужній грі "Фенікса" під щитами. Особливо в цьому вирізнявся пульсарівець Сергій Роман, який в цьому матчі набрав 25 очок і приніс перемогу своїй команді ­ 61:49.

Заключного дня зустрілися ­ "Магнат", який підсилився Шанюком, та новостворений "Baltik House". Увесь матч з різницею до 10 очок лідирували магнатівці. В ударі цього дня був Роман Рудик. Часом скорочуючи відрив, "Baltik House" намагався перехопити ініціативу, проте "Магнат" постійно повертав перевагу. Лише в заключній чверті досвід суперника дався взнаки, і підопічні Андрія Костка переломили хід поєдинку та вийшли вперед на кілька очок. На останніх секундах матчу, після порушення правил, Рудик виходив на лінію штрафних кидків і мав можливість перевести матч в овертайм, проте обидва рази промазав, і першу перемогу на свій рахунок записали баскетболісти "Baltik House" ­ 78:76.

17.10.2013



Рівне-Ракурс №10 від 17.10.2013p. 
На головну сторінку