Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №626 від 24.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівненщини

Пенсія буде вчасно та в повному обсязі

З початку року з усіх джерел фінансування до бюджету головного управління Фонду в області надійшло 3 мільярди 808 мільйонів гривень. Ця сума на 11 відсотків більша від запланованої та зросла на 9 відсотків у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Така позитивна динаміка є результатом спільної роботи влади і фахівців пенсійного фонду. Відтак, усі краяни вчасно отримують пенсії та грошову допомогу. Більше того, розмір виплат постійно зростає. У жовтні середній розмір пенсії становить 1290 гривень, а вже з першого грудня краянам вкотре збільшать грошові суми. Видатки на виплату підвищених пенсій уже закладені в бюджеті, тож люди вчасно та в пов­ному обсязі отримають гарантовані державою кошти.

Стратегія та перспектива аграрного сектору

На Рівненщині стартували більше десятка потужних агропромислових проектів. Так, в області вже побудували сушильний комплекс і запустили лінію з виробництва хліба. Також запрацювала потужна свиноферма, де нині відгодовують 6 тисяч голів м’ясної породи, а в перспективі її планують розширювати.

Нещодавно після капітальної реконструкції відкрили два побутові комплекси із сучасними майстернями в ПП “Агро­Експрес­Сервіс”. У цьому сільськогосподарському підприємстві також добудовують сучасний молочний комплекс на 1200 корів. На 2014­2015 роки заплановано облаш­тувати ще два молочні комплекси. А в наступному році в області будуватимуть сучасний комбікормовий завод.

Натомість відкриття ще двох нових пташників ­ це цьогорічна перспектива. Окрім того в області завершують будувати фруктосховище, в якому можна буде зберігати 1300 тонн продукції. Для цього вже закупили необхідне обладнання.

Тим часом стратегічним проектом для Рівненщини є будівництво оптового сільськогосподарського ринку. Ця сучасна інфраструктура допоможе вирішити основну проблему аграріїв ­ збут продукції. Окрім того, вдасться активізувати економіку аграрного регіону ­ створити нові робочі місця, підвищити конкурентоспроможність місцевої продукції та зробити її затребуванішою на віт­чизняних ринках. Адже агровиробники Рівненщини одержать площі для реалізації виробленого й вирощеного, а регіони України ­ тисячі тонн якісної сільськогосподарської продукції.

Контрабанда лікарських препаратів

Цього року на Рівненщині зафіксовано сотню випадків нелегального перевезення лікарських препаратів. Так, з початку року працівниками Рівненської митниці Міндоходів вилучено лікарських препаратів на суму понад 36 тисяч гривень.

Останнім часом спостерігається тенденція до збільшення випадків виявлення фактів переміщення через митний кордон лікарських засобів з порушенням вимог митного законодавства України. Всього протягом тижня зафіксовано 10 фактів порушень митних правил при ввезенні в Україну лікарських засобів білоруського виробництва. У порушників вилучено лікарських препаратів на суму 2,5 тисячі гривень.

24.10.2013



Рівне-Ракурс №10 від 24.10.2013p. 
На головну сторінку