Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №626 від 24.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Точка зору

Будні “забутої ради”

Будні “забутої ради”

Останніми роками на Рівненщині склалася доволі парадоксальна ситуація. Мешканці області набагато більше знають про діяльність міської ради обласного центру, ніж про роботу обласної, хоча, за логікою місцевого самоврядування, обласна рада має більше повноважень. Проте цьому феномену є багато пояснень, але факт залишається фактом ­ робота обласної ради залишається в інформаційній “тіні”. Щоб виправити цю ситуацію наше видання розпочинає цикл матеріалів про роботу Рівненської обласної ради, і напередодні чергової сесії кореспондент “Рівне Ракурса” поспілкувався із депутатом від ВО “Батьківщина” Алою Черній.

­ Алло Леонідівно, в обласній раді Ви працюєте в постійній комісії з питань місцевого самоврядування, розвитку територій та європейської інтеграції. Які питання Ваша комісія розглянула останнім часом?

­ Насправді питань багато, тим більше, що вже кілька місяців не проводилися сесії обласної ради. Серед тем, які обговорюються нашою комісією, є як суто ідеологічні ­ Волинська трагедія 1943 року, так і господарські, на кшталт виконання програми “Електрифікації новозбудованих вулиць сільських населених пунктів області на період до 2015 року”.

Серед програм, які ми обговорювали на останньому засіданні постійної комісії, окремо виділила б програму із забезпечення безкоштовним інсуліном мешканців області, які хворіють на цукровий діабет. Це дуже важлива справа, адже вона стосується тисяч наших земляків. Програма із забезпеченна безкоштовним інсуліном продовжена, і ми хочемо, щоб, окрім безкоштовних ліків, хворі так само на безоплатній основі отримували б ще й тест­стрічки.

Не менш важливою програмою є робота з розвитку футболу на Рівненщині, в рамках якої в школах будуть введені додаткові уроки фізкультури, планується оновлення футбольних полів, особливо це стосується сільської місцевості. Частину футбольних полів планується зробити зі штучним покриттям. Окрім того, необхідно не забувати і про розвиток жіночого та пляжного футболу. Усі ці заходи заплановані до 2015 року і повинні мати позитивний вплив на фізичний стан краян, а особливо на підлітків та молодь. Адже гра мільйонів це не лише пропаганда здорового способу життя, а ще й відволікання уваги підростаючого покоління від згубних звичок. В якості базових районів для здійснення цієї програми обрані Рівненський та Костопілький райони.

На найближчу сесію виноситься ціла низка майнових питань, однак навіть напередодні сесії депутати так і не змогли отримати документів, з яких було б докладно зрозуміло, що це за майно, в якому воно знаходиться стані і чи справді доцільно змінювати його статус. На жаль, така ситуація досить типова в роботі нашої ради, тому опозиційні депутати протягом усієї нинішньої каденції борються за те, щоб мати вичерпну інформацію від органів виконавчої влади для прийняття справді зважених рішень.

24.10.2013Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 24.10.2013p. 
На головну сторінку