Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №626 від 24.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новації

Рівненським школярам презентували новий посібник “Основи податкових знань”

Рівненським школярам презентували новий посібник “Основи податкових знань”

Податки є найбільш вагомим бюджетоутворюючим джерелом. Тому якраз сумлінні платники податків з високим рівнем податкової культури спроможні забезпечити формування дохідної частини бюджету, що є запорукою ефективного розвитку держави. Виходячи з цього, для сучасної України очевидна актуальність введення для учнівської молоді нового курсу “Основи податкових знань”. Посібник “Основи податкових знань” ­ це спільний проект Міністерства доходів і зборів України та Міністерства освіти і науки України. Посібник спрямований на формування податкової культури підростаючого покоління, створення позитивного іміджу сумлінного платника податків та підвищення рівня добровільної сплати податків.

Цього тижня відбулась презентація нового спеціалізованого підручника для школярів Рівного. Про основи оподаткування та про новий курс учням розповіли заступник начальника ДПІ у м. Рівне Ірина Груздєва та завідувач комунальної установи “Рівненський міський методичний кабінет” Рівненської міської ради Мирослава Жовтан, які завітали до дев'ятикласників Рівненської загальноосвітньої школи І­ІІІ ступенів №3.

Презентуючи підручник, Ірина Груздєва зазначила, що він допоможе оволодіти знаннями в сфері оподаткування та зайняти активну позицію свідомого громадянина ­ платника податків, який подбає про економічне процвітання нашої держави.

Під час заходу старшокласники ознайомились із розділами підручника, дізналися, що кожний розділ розширить уявлення учнів про державу і її функції, ознайомить із законами і правилами оподаткування, в доступній формі розкриє суть і роль податків у економічному житті України.

Школярі не лише уважно сл­ухали виступаючих, але і самі брали активну участь в обговоренні підручника, задаючи присутнім гостям запитання.

Учасники заходу були одностайні в тому, що підручник допоможе сформувати в Україні покоління, яке у майбутньому чесно ставитиметься до сплати податків.

24.10.2013Олекса ГОСТРОЗІР



Рівне-Ракурс №10 від 24.10.2013p. 
На головну сторінку