Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №626 від 24.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Хулігани

Де п’ється, там і кров ллється

Де п’ється, там і кров ллється

Торік у січні двоє товаришів у Рівному на вулиці Фабричній, в одному з кафе, проводили вечір. Розпиваючи спиртні напої, один із них, дійшовши “до кондиції”, вчинив у розважальній установі розбійний напад.

Січневий вечір 30­річний Олексій та 26­річний Юрій, жителі обласного центру, розпочали у піцерії. Там випили горілки. Після цього пішли в кафе, що на вулиці Фабричній, в якому теж вживали спиртне. Усе в них було добре до тих пір, поки не скінчилися гроші на випивку. Олексій спробував їх “позичити” в чоловіка, який пив пиво біля барної стійки. Нетверезий чоловік почав вимагати гроші, застосовуючи нецензурні слова, а після відмови співбесідника ­ погрожувати розправою не став, а одразу накинувся на незнайомого з кулаками. Після кількох стусанів чоловік упав на підлогу, а Олексій, понишпоривши по його кишенях, витягнув у непритомного відвідувача кафе 120 гривень. Коли ж до конфлікту втрутився охоронець, 30­річний рівнянин і його вдарив кулаком в голову, а як той опинився на підлозі, ще кілька ударів ногами додав охоронцеві й Юрій. Після цього обидва хулігани пішли до виходу. Оскільки ж двері були зачинені, вони їх вибили і вийшли на вулицю. Олексій із Юрієм ­ затяті любителі ігрових автоматів. Мабуть, тому вони завершили вечір в клубі за улюбленою справою.

Тим часом, поки тривало досудове розслідування, Олексій вже за кілька тижнів потрапив у чергову кримінальну історію. 22 лютого він пішов до одного з залів ігрових автоматів у Рівному, де успішно програв 800 гривень, а його знайомий Віктор навпаки ­ виграв 200. Коли обидва пішли на автозаправну станцію по цигарки, Олексій почав просити Віктора позичити 50 гривень. Той відмовив і вже за мить опинився в снігу. Прохач одразу накинувся на чоловіка з побоями і, коли той знепритомнів, Олексій збагатився на 230 гривень, які знайшов у кишенях Вік­тора. Мобільний не взяв, адже при падінні телефон розбився об асфальт.

Під час судових засідань стало відомо, що Олексій ­ безробітний, власної сім’ї все ще не створив. Його неодноразово притягували до кримінальної відповідальності. Вперше за шахрайства у 2005 році Рівненський міський суд його оштрафував. Того ж року, за повторне шахрайство, Олексія засудили до шести місяців арешту, але умовно. Наступний вирок, проголошений у 2006 році, він також відбув умовно. На цей раз за шахрайство, грабіж та хуліганські дії. У 2008 році за грабіж, поєднаний з насильством, та хуліганські дії Рівненський міський суд призначив чоловікові покарання у вигляді позбавлення волі до чотирьох з половиною років.

В останньому кримінальному провадженні Рівненський міський суд кваліфікував дії Олексія за ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) та ч. 3 ст. 296 (хуліганство, вчинене особою, раніше судимою за хуліганство) КК України. Його ув’язнено на сім років з конфіскацією майна.

Дії його спільника Юрія, який у поле зору правоохоронців потрапив уперше, кваліфіковано за ч. 3 ст. 296 (хуліганство) КК України та засуджено на два роки позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком один рік.

Суд також задовольнив цивільний позов, заявлений власником кафе, в якому чоловіки вчинили хуліганські дії. Їм доведеться спільно сплатити 1080 гривень, витрачених на ремонт розтрощених у розважальному закладі дверей.

24.10.2013Олег КОСТЮК



Рівне-Ракурс №10 від 24.10.2013p. 
На головну сторінку