Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №626 від 24.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Абетка здорового харчування

Кокос

Кокос

Корисні властивості кокоса включають цілющий вплив на наш організм кокосового молочка. Цей напій може чудово і оперативно втамувати спрагу, а також його можна використовувати для очищення організму. Особливо це стосується печінки і нирок. Регулярне вживання кокосового молока може сприяти профілактиці утворення піску і каменів у нирках. Завдяки високому вмісту вітаміну А, кокосове молочко і м’якоть кокоса можуть сприяти поліпшенню зору, зміцненню імунітету та поліпшенню процесів на клітинному рівні. Окрім того, кокосове молоко володіє прекрасною загальнозміцнюючою дією на організм людини.

Однак найбільш цінним продуктом, який отримують із кокосових горіхів, вважається саме кокосове масло, яке має найбільшу кількість цілющих і корисних властивостей кокоса. Згідно з останніми дослідженнями, кокосове масло є одним з найпотужніших засобів, спрямованих на зниження рівня холестерину в крові. Тому саме цей натуральний продукт є прекрасним засобом для профілактики атеросклерозу, інфаркту міокарда, інсульту і інших дуже серйозних захворювань серцево­судинної системи. Разом із тим, кокосове масло сприяє зниженню ваги за допомогою прискорення обміну речовин і особливо жирового обміну.

Окрім того, цей продукт має відмінну регулюючу дію і може використовуватися при такому захворюванні, як цукровий діабет, для регулювання рівня цукру в крові. Кокосова олія містить натуральні антиоксиданти, які здатні запобігти процесам старіння і мають омолоджуючу дію. У цьому контексті корисні властивості кокоса можна використовувати для омолод­жування і поліпшення стану шкіри шляхом додавання декількох крапель кокосового масла у ваші креми, лосьйони або інші косметичні продукти. Нарешті, будучи прекрасним джерелом кальцію і магнію, кокосове масло використовують для зміцнення зубів і кісток.

24.10.2013Тетяна ХВИЛЬ



Рівне-Ракурс №10 від 24.10.2013p. 
На головну сторінку