Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №629 від 14.11.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Профільна освіта

Зустріч випускників ПДМу

Зустріч випускників ПДМу

Виявляється, випускники бувають не лише в школах та ВУЗах, але й у палацах дітей та молоді. 8 листопада в рамках святкування 20­річчя профільної освіти рівненського Палацу дітей та молоді зустрілися колишні випускники профільних шкіл цього закладу. Успішна діяльність колишніх випускників ПДМу доводить, що профільне навчання дало їм чималий поштовх для особистого розвитку, допомогло знайти майбутню професію. Про роки навчання в різноманітних гуртках згадували на зуст­річі не тільки присутні випускники, але, завдяки онлайн­конференції, й ті, що нині мешкають за кордоном. На зустрічі випускників було актуальним питання, що ж таке успішність? На це питання кожен відповідав, виходячи з власного досвіду.

­­ Успіх ­ це коли ти бачиш щасливі очі дітей, в яких викладаєш, ­ каже колишня вихованка хорової студії ПДМу Оксана Матюшенко. Сьогодні у ПДМі я зустріла дітей, які займалися в мене співом три роки тому, вони бігли до мене не як до викладача, а ніби це мої рідні діти. Ось такий результат праці викладача і є справжнім успіхом.

Відомий у Рівному журналіст Андрій Матвіїв свого часу прийшов до Палацу дітей та молоді щоб навчатися журналістиці. Нині він вже багато років успішно викладає в школі журналістики в ПДМі.

­ Коли я почав викладати в школі журналістики, то сам був молодим і недосвідченим журналістом, але було дуже цікаво спробувати себе в ролі головного редактора молодіжної газети “Без секретів”, ­ згадує Андрій Матвіїв. ­ Нині це єдина в місті молодіжна газета, яку винятково роблять учні ПДМу. Багато випускників школи журналістики зараз успішно працюють журналістами в рівненських виданнях. Свого часу саме завдяки конференції в ПДМ я познайомився з іншим випускником палацу ­ Сергієм Гембергом. Завдяки цьому мені пощастило допомогти йому організувати рівненський “Джаз клуб”. На сьогодні слово “успішний” означає “заможність”, я небагата людина, але я щасливий від того, що займаюся тією роботою, яка приносить мені задоволення. Якщо це успіх, то бажаю усім бути успішними.

Співорганізатор джазового фестивалю “Art Jazz Cooperation” Сергій Гемберг прийшов до палацу у п’ятирічному віці, займався вокалом у студії “Меридіан”. Зараз він переконаний, що коли підросте його син, то куди відвести його на нав­чання питання не стоятиме ­ лише в ПДМ.

­ ПДМ для мене ­ це як школа виживання, вона дала настрій, пульс життя, а згодом ­ і професію хореографа, ­ розповідає колишня випускниця танцювальної студії “Лайт” Людмила Калюжна, яка зараз проживає в Іспанії. ­ Із своїми учнями ми виступаємо по всьому світу, при першій же нагоді приїжджаємо і до Рівного, адже Палац дітей та молоді ­ це моя друга сім’я, яка мене виростила.

Зараз у Палаці дітей та молоді отримують профільну освіту в різноманітних гуртках та студіях близько 5 тисяч дітей та молоді. Щорічно ПДМ закінчують понад 200 випускників, і для багатьох із них в житті профільний напрямок стає майбутньою професією, що і довели колишні випускники палацу, які взяли участь у конференції.

14.11.2013Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 14.11.2013p. 
На головну сторінку