Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №629 від 14.11.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Виноградарі Коблево зібрали небувалий урожай

Виноградарі Коблево зібрали небувалий урожай

Осінь 2013 року стала для виноградарів Миколаївщини рекордною. Адже на початку листопада закінчився сезон врожаю, який для працівників Коблево став унікальним ­ уперше за 33 сезони вдалося зібрати і переробити понад 15 тисяч тонн винограду, при цьому зберігши першокласні характеристики ягід.

Незвичайний врожай обумовила в тому числі і сприятлива погода, яка складалася на півдні області протягом усього року. Рекордсменами 2013­го як за врожайністю, так і за якістю стали сорти винограду Шардоне і Каберне.

“Наші виноградники зараз у кращій своїй порі і дають максимальну віддачу. Цього сезону в зборі врожаю брали участь більше 500 працівників”, ­ розповіла Віра Козлівська, голова правління ПАТ “Коблево”.

Уже протягом кількох років фахівці підприємства успішно співпрацюють з провідними італійськими енологами компанії Enofly. Керівник Enofly, винороб міжнародного рівня П’єрджорджіо Берта, особисто координує процес збору та переробки врожаю.

“Близькість моря, м’який клімат і оптимальна кількість сонячних днів на виноградниках дозволяють отримувати ідеальний виноград. А завдяки використанню найсучасніших світових технологій виноробства підприємство виготовляє продукцію європейського рівня”, ­ упевнений П’єрджорджіо Берта.

ПАО “Коблево” уже більше 30 років розвиває одну з найбільш трудомістких і соціально важливих галузей сільського господарства України ­ виноградарство, щорічно забезпечуючи жителів Миколаївщини понад 700 робочими місцями. При виробництві вин використовуються передові європейські технології, а в модернізацію виробництва підприємства тільки за останній рік було інвестовано близько 20 млн. гривень. Завод є бюджетоутворюючим підприємством регіону та здійснює власний вагомий внесок у розвиток вітчизняної виноробної галузі

14.11.2013



Рівне-Ракурс №10 від 14.11.2013p. 
На головну сторінку