Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №631 від 28.11.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Домашні засоби для інтимної гігієни

Домашні засоби для інтимної гігієни

Інтимна гігієна ­ це дуже важлива процедура для кожної жінки. Адже від того, як ви будете доглядати за делікатною зоною вашого тіла, залежить і ваше здоров’я.

Чомусь засоби для інтимної гігієни не користуються попитом у жінок. Багато хто використовує звичайне мило чи гель для всього тіла. І це не правильно. Адже інтимна зона ­ це дуже делікатна і ніжна ділянка тіла. А рівень pH у цих засобів сильно відрізняється від того середовища, в якій знаходяться жіночі статеві органи.

Але вибрати спеціальний засіб для інтимної гігієни в даний час не складе жодних труднощів. Це і спеціальні гелі, і мило і навіть серветки. Інша справа, бути впевненою в його якості.

Як же убезпечити

себе і вибрати справді якісний засіб?

Народна медицина пропонує самим готувати засіб для інтимної гігієни. Складного в цьому нічого немає, зате якість буде відмінна.

По­перше, ви точно будете знати, що це засіб складається з натуральних компонентів.

По­друге, домашні засоби мають ще й лікувальну і дезінфікуючу властивості.

По­третє, якщо ви схильні до алергічних реакцій, ви самі зможете додати до складу домашнього для інтимної гігієни саме ті компоненти, які будуть безпечні для вас.

Квіти ромашки для інтимної гігієни

1 ст. ложку квітів ромашки заливаємо склянкою окропу і даємо настоятися протягом 30 хвилин. Перед вживанням настій проціджуємо і використовуємо для підмивання статевих органів 2 рази на день.

Протизапальний засіб для інтимної гігієни

2 склянки теплої ки­п’я­ченої води змішуємо з однією чайною ложкою лимонного і однією чайною ложкою гранатового соку. Засіб використовуємо для підмивання, краще всього перед сном.

Медовий лосьйон для підмивання

Одну чайну ложку меду розчиняємо у склянці кип’я­ченої теплої води, і використовуємо настій для підмивання.

Заспокійливий настій для підмивання

У термос кладемо ретельно промиту шкірку одного лимона і 2 чайні ложки м’яти, заливаємо окропом, закриваємо кришкою і даємо настоятися протягом 2­ох годин.

Готовим настоєм промиваємо делікатну зону 1 раз на день перед сном або в будь­який час у міру необхідності.

Трав’яний настій для інтимної гігієни при подразненні

Спочатку зробимо трав’я­ний збір. Для цього змішаємо 3 ст. ложки лляного насіння, 1 ст. л. кореня алтея, 1 ст. л. квіток ромашки, 1 ст. л. квіток мальви, 1 ст. л. квіток буркуну і заливаємо. Через 15 хвилин готовий настій проціджуємо і використовуємо щодня, по мірі необхідності, до тих пір, поки не пройде подразнення.

28.11.2013



Рівне-Ракурс №10 від 28.11.2013p. 
На головну сторінку