Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №632 від 05.12.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Довіряй, але й перевіряй

І знову циганки

І знову циганки

Петро Данилович проживає разом зі своєю 85­річною матір’ю у селі Надчиці Млинівського району. Пенсіонери працювали не покладаючи рук, щоб назбирати грошей на придбання сількогосподарської техніки. Поки довірливі господарі обідали в літній кухні поруч з будинком, дві циганки з відкритого будинку викрали близько 17 тисяч гривень та зникли у невідомому напрямку.

До відчиненої оселі злодійки увійшли непоміченими. За лічені хвилини знайшли сейф із заощад­женнями та ключ від сімейної скарбнички, який був у шухляді поруч. Одну з жінок господар застав на порозі хати, інша якраз виходила з помешкання. Він гукнув їх, щоб ті зупинились, проте непрохані гості буквально вилетіли з подвір’я, сіли в автомобіль сірого кольору, який чекав на них, та дременули “на усіх парах”. Того дня чоловік не зметикував перевірити домашню “казну”, а в хатині було все на місці. Лише за два дні Петро звернувся до правоохоронців.

­ У понеділок мені треба було їхати в лікарню. Я відкрив сейф та побачив, що грошей, які були складені в пакетику, там не було, ­ розповідає пенсіонер. ­ До міліції відразу не заявляв. Спочатку все обшукав, думав, що механічно сам їх переклав. А потім згадав про “візит” непрошених гостей, і зрозумівши звідки ноги ростуть, відразу зателефонував дільничному.

­ Шляхом вільного дос­тупу зловмисниці заволоділи грошима в сумі 17 тисяч гривень, ­ коментує тимчасово виконуючий обов’язки начальника Млинівського райвідділу (з обслуговуванням Млинівського та Демидівського районів) підполковник міліції Сергій Волков. ­ Дану подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). На території району ­ це вже не поодинокі випадки скоєння крадіжок особами ромської національності. Наразі проводяться всі необхідні слідчо­оперативні та розшукові заходи.

Найчастіше жертвами крадіїв та шахраїв стають одинокі люди похилого віку. Попри застереження у ЗМІ та профілактичну роботу дільничних інспекторів, пенсіонери, особливо в селах, не замикають свої помешкання, довіряють практично всім незнайомим людям, навіть не підозрюючи, що вони можуть бути шахраями та крадіями.

05.12.2013Станіслав ПРИМАК



Рівне-Ракурс №10 від 05.12.2013p. 
На головну сторінку