Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №633 від 12.12.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Погодні сюрпризи

У Рівному - суцільна ковзанка

У Рівному - суцільна ковзанка

Вчора по обіді вулиці обласного центру перетворилися на суцільну ковзанку. Погодні умови підготували мешканцям обласного центру неочікуваний “сюрприз”.

Мінусова температура та дощик зробили свою справу. Краплі дощу одразу перетворювалися на лід, який ставав справжньою непрохідною і непроїзною кригою.

На проїзних частинах доріг зусилля комунальників із вирішення проблеми були більш­менш помітні ­ лід під дією піску з сіллю розтавав, а от посипання тротуарів методом “з відра” нічого не давало. Йти окремими тротуарами можна було лише по снігу. Люди, хоча й рухалися досить повільно і обережно, все одно падали.

А найгірша картина спостерігалася у дворах. Скажімо, на “Північному” мешканці не ризикували йти тротуарами. Кружляючи обхідними шляхами, намагалися таким чином зменшити ймовірність падіння. А от на рівненському “Бродвеї” присипки не пошкодували, однак на неї одразу нападав мокрий сніг, утворивши “мільфей”з шарів льоду та піску.

Якщо дороги ще хоч якось розчистили, то слизькі вулиці посипали не всюди. Хоча комунальники і докладають максимум зусиль у боротьбі з негодою, але техніки явно бракує, а з відром багато не набігаєшся…

Скільки людей потрапило в середу до міського травмпункту на час виходу газети в друк невідомо, але, враховуючі ситуацію, не виключено, що такі випадки мали місце. І, як вдалося дізнатися в травмпункті Рівненської міської клінічної лікарні, минулий день став рекордним за кількістю пацієнтів.

Автомобілісти теж не в захопленні, адже на такій підступній слизоті важко не лише гальмувати, а й їхати, наражаючи на небезпеку не лише себе, а й пішоходів. Окрім того, як стало відомо від працівників Рівненського ВДАЇ, в усіх напрямках поза межами Рівного суттєво ускладнився рух транспорту. Автошляхи перетворилися на ковзанку, тому водіям, яким потрібно терміново рухатися в тому чи іншому напрямку, не позаздриш.

12.12.2013Ярослав ТАРАСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 12.12.2013p. 
На головну сторінку