Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №633 від 12.12.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#До Дня Збройних Сил України

Освідчився під звуки року

Усіх, хто 6 грудня завітав до арт­кав’ярні “Сальвадор Далі” на “Чоловічу вечірку”, присвячену Дню Збройних Сил України, ­ організатори зустрічали на вході з пропозицією прийняти 50 фронтових грам хріновухи та закусити канапе з салом ­ усе як перед головним фронтовим наступом. Цього вечора всі присутні боролися з зимовою завірюхою та розігрівали атмосферу в залі, влаштовуючи цікаві конкурси та слухаючі запальну музику рівненських ветеранів року ­ гуртів “THE CRABS” та “Zabriskie Point”.

Сюрпризів цього вечора було достатньо. Під час виконання жартівливої кавер­версії за мотивами пісні “Smok on the water” рок­гурту “Deep Purple”, яка в обробці гурту “Zabriskie Point” звучить як “Смокінг червоний”, вокаліст гурту Олексій Потянок влаштував невеличкий “перформенс”. В українському варіанті пісня розповідає історію чоловіка, який купив газету із об’явою та прийшов на співбесіду в червоному смокінгу, який придбав у секонд­хенді. Отже й вокаліст гурту теж одягнув на себе червоне кімоно, військовий ремінь з кобурою та взяв до рук номер газети “Рівне Ракурс”, в якій була надрукована стаття про гурт “Zabriskie Point”. Під час невеличкої вікторини з питаннями про історію виникнення відомої пісні та після виступу гурту всі охочі отримали цей номер газети із автографами музикантів.

В оригінальний спосіб цього вечора вирішив запропонувати руку та серце своїй нареченій 27­річний рівнянин Євгеній Гапоненко. Разом із учасниками рівненського блюз­рокового гурту “Zabriskie Point” він заспівав нареченій написану ним пісню.

­ Із своєю майбутньою дружиною Віталією Заєць я зустрічаюся близько півроку, розповів Євген ГАПОНЕНКО. ­ Спочатку планував, що запропоную нареченій вийти за мене заміж під час святкування Нового року. Але коли дізнався, що гурт “Zabriskie Point” гратиме власну програму, вирішив, що це гарна нагода, щоб оригінально освідчитися. Я та моя дівчина Віта ­ палкі шанувальники гурту “Zabriskie Point”. Коли йшли на їхній концерт, у неї й гадки не було, що її чекає романтичний “сюрприз”. За сценарієм, попередньо домовилися з ведучим вечірки, що під час одного з конкурсів треба буде назвати дату заснування гурту “Zabriskie Point”. Я виявився єдиним, хто назвав правильну дату ­ 12 травня 1996 року, тому ніби випадково з’явився на сцені. Вокаліст гурту Олексій Потянок повідомив, що переможець конкурсу має продемонструвати глядачам свій талант. Я співаю, граю на гітарі та баяні. Тут я й повідомив, що готовий заспівати пісню для своєї нареченої. “Изо всех своих воздушных замков подарю самый большой тебе. Мы уедем на белом коне в никуда…” ­ такими словами починається моя пісня, в який розповідається історія кохання, де чоловік та жінка є одним цілим. Після виконання пісні я запропонував Віті вийти за мене заміж та простягнув на долоні весільні обручки. Звісно у відповідь почув ­ “так!”. Далі ми із нареченною випили шампанського з весільних келихів та станцювали під оплески присутніх повільний танок під пісню гурту Zabriskie Point “Люди забули, що є саме любов”. Додам, що музику до пісні написав гітарист гуртів “Zabriskie Point” та “Glassmates” ­ Юрій Кравченко. А ведучий вечірки, розчулений таким дійством, пообіцяв бути безкоштовним тамадою на весіллі, яке ми плануємо на наступну весну. Дуже вдячний усім учасникам гурту “Zabriskie Point” за підтримку мого задуму!”.

12.12.2013Олег САЛЬСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 12.12.2013p. 
На головну сторінку