Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №633 від 12.12.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Концерт

ЗАПАЛЬНІ ПОЛЯКИ ВІДКРИЛИ ФЕСТИВАЛЬ

ЗАПАЛЬНІ ПОЛЯКИ ВІДКРИЛИ ФЕСТИВАЛЬ

Цієї неділі, 8 грудня 2013 року, в барі “Blues & Jazz” відбувся концерт польського гурту “Tatvamasi”, який розпочав цьогорічний джазовий марафон “Jazz Bez” в Рівному.

Міжнародний джазовий фестиваль “Jazz Bez” започатковано у 2001 році, його вважають наймасштабнішим, найтривалішим та найдосвідченішим джазовим фестивалем України. Вже тринадцять років “Jazz Bez” долає кордони з Європою.

“Jazz Bez” ­ ХІІІ триватиме до 15 грудня 2013 р. і об’єднає довкола джазу українські міста: Київ, Харків, Рівне, Тернопіль, Луцьк, Івано­Франківськ, Одесу, Черкаси і польські: Люблін, Санок, Глівіце, Перемишль та батьківщину славетного українського поета Богдана­Ігоря Антонича село Новицю. Вперше до джазової федерації приєднаються музиканти з Мостиська.

Колектив “Tatvamasi” згуртувався у нинішньому складі взимку 2011 року. До нього увійшли молоді, але вже досить відомі в джазових колах музиканти: Гжегош Лесяк ­ гітара; Томаш Піонтек ­ тенор­саксофон; Лукаш Довнар ­ бас­гітара; Кшиштоф Редас ­ перкусія. До речі, гітарист гурту Grzegorz Lesiak відомий в Україні як учасник легендарного фолкового проекту “ORKIESTRA SW. MIKOLAJA”.

У музичному плані “Tatvamasi” обертається навколо аванґард­фолку, з домішками джазу, блюзу, проґресів­року, густо замішаних на потужній, драйвовій імпровізації.

Виступ “Tatvamasi” на сцені “Blues & Jazz” супроводжувала оригінальна світлова імпровізація, кольорові пасажі якої яскраво підкреслили пружну пульсацію авангардового джазу польських виконавців.

Найближчим часом естафету фестивалю підхопить гурт “Zumbaland” (Грузія), концерт якого відбудеться 12 грудня в Рівненському Залі Камерної та Органної Музики.

12.12.2013Валентина ТКАЛЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 12.12.2013p. 
На головну сторінку