Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №635 від 26.12.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Заява

Політична ситуація в Рівному знову змушує мене звернутись до вас через засоби масової інформації

Політична ситуація в Рівному знову змушує мене звернутись до вас через засоби масової інформації

Як ви знаєте, я неодноразово робив заяви з приводу усього, що відбувається в державі, і, в першу чергу, з приводу євроінтеграції. Моя позиція стосовно цього ніколи не змінювалась. Не хочу двічі повторювати одне і теж, оскільки відеозапис мого звернення зі сцени рівненського Євромайдану до цього часу розміщено на моєму персональному сайті (http://www.khomko.rv.ua).

Погодьтесь, що одразу після мого виступу на Віче 1­го грудня 2013 року дивно виглядала заява в ЗМІ одного з рівненських політиків, про те, що ніби­то я збираюся ставити новорічну ялинку на місці наметового містечка перед пам’ятником Тарасу Шевченку. Це дурниця, яку я спростував того ж вечора. Ялинка стоїть на звичному місці і нікому не заважає.

Повернувшись із Любліна, прочитав у ЗМІ чергову „качку”, що ніби­то в дитячих садках нашого міста відбувається збір коштів на „антимайдан”. Цим одразу зайнялася міліція, опитали буквально всіх. Обурені працівники дитячого садка заявили, що це нахабна брехня. Але я знаю, хто її поширював.

І ось днями було здійснено чергову провокацію. У ЗМІ було розповсюджено інформацію, що ніби­то я не даю проводити мітинги в місті Рівному. Наголошую, що це брехня. До мене звернулася група людей, які хотіли влаш­тувати на майдані Просвіти ще одне наметове містечко.

Шановні! В центрі міста є прекрасно обладнане наметове містечко: з озвученням, освітленням, прибиральницями, з міліцейською охороною та біотуалетами, які ми там облаштували на прохання мітингувальників.

Також заявляю, що мітинги ніхто нікому проводити не забороняв. Проводьте їх будь­де і будь­коли, але без влаштування Євромайданів на кожному кроці.

Інформація ж у ЗМІ так подається, що міський голова забороняє мирні зібрання громадян. Повторюю ­ це брехня! Мітинги ніхто не забороняв! Навіть у Києві є лише одне наметове містечко на Євромайдані в центрі міста.

З цього приводу хочу зробити офіційну заяву і ще раз наголосити: в місті Рівному мирних зібрань ніхто не забороняв(!).

Хоча до останнього демаршу долучилися мої давні друзі з ВО „Свобода”, все ж ініціаторами усіх трьох попередньо згаданих провокацій була група осіб, яка обслуговує відомого місцевого олігарха. Коли я опублікую кількість бюджетних коштів, які пройшли за попередні роки через його фірму та кількість земельних ділянок, отриманих нею у той самий час, на його політичній кар’єрі можна буде поставити хрест.

І останнє. Шановні рівняни! Не маю сумніву, що 90 відсотків людей, які вийшли на Євромайдан, вийшли туди виключно за велінням совісті та із щирої громадянської позиції. Але не можу не визнати той факт, що цим користуються політики. Попри вашу щиру позицію, „під килимом” іде брутальна боротьба за вплив, голоси виборців, за місця у виборчих списках, за владу і т.д.

Дуже шкода, але це факт!

26.12.2013Міський голова Рівного Володимир ХОМКО 23 грудня 2013 року



Рівне-Ракурс №10 від 26.12.2013p. 
На головну сторінку