Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №642 від 06.02.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нарада

Як стати селищним головою, живучи в місті?

Як стати селищним головою, живучи в місті?

Процес створення об’єднання співвласників багатоквартирних будинків розвивається в нашому місті. Наприкінці вересня минулого року в Рівному навіть створили Раду голів ОСББ, яку очолив Ігор Мічуда. Нещодавно учасники Ради голів ОСББ зібралися на нараду.

Попри те, що Рада голів з'явилася нещодавно, до неї вже приєдналося 52 голови рівненських ОСББ. Голова ради голів ОСББ в місті Рівнe Ігор Мічуда розповідає, що головними завданнями ради є допомога очільникам об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у вирішенні проблем, які виникають в їхній роботі, згуртуванню голів об`єднань для обміну досвідом.

Роман Алексійчук, голова ОСББ “Мій дім”, яке знаходиться по вулиці Тиха, 7, задоволений тим, що долучився до ради голів, адже разом долати труднощі набагато простіше. А труднощів у їхній діяльності вистачає. Однією з них є розрахунок за електроенергію. Голова ОСББ “Мій дім” розповідає, що його будинок разом зі щитовою передали на баланс “Обленерго”. А мешканці з цим підприємством договорів не заключали, тому за своїх мешканців об’єднання сплачувало за найвищим тарифом ­ від 36 до 48 копійок за один кіловат. Тож ці члени ОСББ обурювалися, стверджуючи, що населення повинно платити за нижчим тарифом. За словами пана Алексійчука, їх вважають населеним пунктом: “Виявляється, що у Рівному з'явилося село під назвою “Мій дім” на вулиці Тиха, 7. Ніколи не думав, що колись я стану сільським головою”, ­ зауважив голова ОСББ.

Цю та інші важливі для ОСББ проблеми обговорили на нараді. Окрім того, визначили основні шляхи діяльності Ради. Рада голів ОСББ домовилася з юристами, щоб забезпечити юридичну допомогу своїм членам. Окрім того, у найближчому майбутньому вони планують активно співпрацювати з іншими громадськими об’єднаннями. Приміром, долучитися до Західного об’єднання голів ОСББ.

06.02.2014Олександр ШЕВЧУК, Піка



Рівне-Ракурс №10 від 06.02.2014p. 
На головну сторінку