Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №643 від 13.02.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дім танго

Танцюють усі!

Танцюють усі!

У клубі “Сова” новостворений рівненський танцювальний клуб “Casa del Tango” презентував танцювальну програму з аргентинського танго. Ініціатори соціальних танців не один рік проводять у Рівному різноманітні танцювальні вечірки та майстер­класи, танцюючи де тільки можна ­ в кафе, на літній сцені парку культури і навіть просто неба.

­ Соціальні танці ­ явище, в якому не ставиться за мету вис­туп на змаганнях, як в бальних танцях, ­ розповідає керівник танцювальної студії “Casa del Tango” Станіслав ЖУРАВСЬКИЙ. ­ У перекладі з іспанської назва клубу ­ “Дім танго”. Люди, які в нас займаються, можуть вивчити кілька танцювальних рухів і застосувати цей досвід на танцювальних вечірках та дискотеках. Для цього не потрібний особливий танцювальний рівень виконання, тому соціальні танці доступні всім, а танцювати можна, де завгодно і з ким завгодно. Ми не ставимо за мету виступ на змаганнях, шліфування майстерності, як це робиться у спортивно­бальних танцях. Соціальні танці існують для живого спілкування на танцювальних вечірках, де люди міняються партнерами та таким чином знайомляться.

Цього дня у клубі “Сова”, де є гарний танцмайданчик, відбувся й майстер­клас з аргентинського танго, який провів наш гість ­ професійний танцівник і викладач з 10­річним досвідом Віктор Кремень. У нього дуже сучасна й доступна методика викладання, людина має певну харизму, заняття він проводить з гумором, і це допомагає учням. Дуже важливо, що Віктор активно спілкується в танцювальному середовищі ­ їздить на фестивалі, багато викладає, отже, для нас його досвід є дуже важливим. Протягом двох годин Віктор Кремень демонстрував присутнім основні рухи в танго, постановку корпуса, повороти. Після чого він провів кілька індивідуальних занять із присутніми. Ввечері ми організували танцювальну “мілонгу” ­ це танцювальна вечірка, на якій виконується танго, а партнери запрошують один одного. У подальшому плануємо проводити й інші майстер­класи з різних напрямків латино­американських танців та запрошувати відомих в Україні викладачів танців з досвідом, щоб поширювати соціальні танці в нашому місті.

13.02.2014Олег САЛЬСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 13.02.2014p. 
На головну сторінку