Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №249 від 20.07.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Політичні колізії

БЮТ хоче перевиборів, »Регіони» - теж

Чергове засідання сесії Рівненської облради розпочалося з пікету бютівців. Члени принесли до сесійної зали плакати з написом “Україна в небезпеці! Закликаємо Президента негайно припинити розвал країни, розпустити Верховну Раду та оголосити повторні вибори Верховної Ради!”

Невідомо, чи допоміг пікет депутатам з фракцій БЮТ, УНП та “Нашої України” в обласній раді підтримати відповідне звернення чи ні, але голосували за нього одностайно.

З ініціативи БЮТ подібне звернення прийняли на позачерговій сесії і депутати Здолбунівської райради та міськради, в якому засудили незаконність створення “антикризової” коаліції. Звернення здолбунівчан містить також вимоги “не подавати кандидатуру представника “антикризової коаліції” на посаду Прем’єр-міністра України”, розпустити ВРУ та призначити дострокові вибори народних депутатів України.

Фракція ВО “Батьківщина” (Блок Юлії Тимошенко) у Кузнецовській міській раді також вимагає від Президента України прийняти рішення про дострокові парламентські вибори, повідомляє офіційний сайт Кузнецовської міської ради.

А на сесії Рівнеради депутати такої одностайності не виявили. Під час першого пленарного засідання Рівненської міської ради керівник фракції БЮТ Віталій Першогуба оприлюднив текст звернення його фракції до Президента України з вимогою розпустити ВРУ та запропонував усім депутатам міськради підтримати його. Оскільки висновки, сформульовані в цьому документі, на погляд депутатів з інших фракцій, мали досить категоричний характер, то “нашоукраїнці” запропонували викласти текст у дещо іншій редакції.

А ось обласні депутати-регіонали виступають за… проведення перевиборів до обласної ради. Чим зумовлена подібна ініціатива, наразі невідомо.

20.07.2006Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 20.07.2006p. 
На головну сторінку