Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №249 від 20.07.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Некондиція

»Любительська» не кожному до смаку

Під пильне око перевіряючих потрапила ковбаса, яку виготовляє у селі Немовичі Сарненського району підприємниця Надія Б.

За словами начальника відділу ДП “Рівнестандартметрологія” Галини Тарасюк, при пильному обстеженні цього продукту виявлено, що він не відповідав вимогам за рецептурним складом: у ньому була завищена масова частка вологи, нітриту натрію, крохмалю, відсутнє маркування. Як результат - видано припис на усунення недоліків, заборонено реалізацію перевірених партій ковбаси “Одеська” та «Любительська». За порушення фізико-хімічних показників накладено адміністративний штраф до 1500 гривень, а матеріали перевірки направлено до Держспоживстандарту України. До речі, з відповіддю в Киеві не забарилися: з Держспоживстандарту прийшла постанова про накладення 100-відсоткового штрафу за порушення показників безпеки продукції. Це стосується таких видів ковбаси, як «Естонська» та «Одеська».

- Зрештою, покупець і сам у змозі убезпечити себе від неякісного продукту. Треба лишень звертати увагу на зовнішній вигляд ковбаси, її запах, ціну. Ковбаса, про яку йде мова, коштувала до 10 гривень за один кілограм. І це при такій ціні м’яса!.. Чи ж варто в такому разі сподіватися на якість?

Про це, зокрема, йшлося на засіданні обласної постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На жаль, в області із майже п’ятсот підприємств харчової галузі 22 відсотка не були готові до роботи влітку.

20.07.2006Алла СИЩУК, референт директора ДП «Рівнестандартметрологія»



Рівне-Ракурс №10 від 20.07.2006p. 
На головну сторінку