Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №249 від 20.07.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#А Ви про це знали?

Нехай хвороба іде у пісок!

Нехай хвороба іде у пісок!

Пробігтися »босячком» по піску чи траві не лише приємно, а й корисно

Літо - таки чудова пора. Просто треба навчитися користуватися усіма позитивними сторонами цього сезону. А якщо у вас з’виться нагода походити босоніж по гарячому піску чи по прохолодній вранішній росі – не зволікайте, але робіть це розумно, радить лікар-терапевт Рівненської центральної міської лікарні №1 Клавдія КРОКА.

- Лікувальний вплив гарячого піску на людський огранізм відомий ще із давніх часів. Відомо, що на ступнях знаходяться реактивні точки, які мають зв’язок із усіма органами людського тіла. Звичайно, ходіння босоніж не є панацеєю від усіх хвороб, але на фоні комлексного лікування корисними можуть бути наступні поради:

Захворювання видільної системи

Ходіть по гладкій гальці. Найкраще це робити у вечірній час, коли ваш організм найбільш сприятливий до зовнішніх впливів. Однак температура не повинна бути занадто низькою, а дорівнювати температурі сухого піску біля води.

Захворювання сечового міхура

Почніть оздоровлення із ходіння по не надто гарячому піску протягом 5-10 хвилин щоденно. Поступово продовжуйте тривалість процедури до 30 хвилин на більш гарячому піску (приблизно ополудні). А далі виконуйте процедуру у зворотньому порядку, скорочуючи час і температуру піску (процедури проводьте ближче до ранку).

Захворювання органів дихання

Треба ходити по гарячому піску не менше півгодини в обідню пору. Можна також практикувати ходіння по жорсткій поверхні (спеціальний килимок, негострі камінчики). Це потрібно робити досить тривалий час, приблизно біля семи тижнів поспіль.

Бронхіальна астма

Ходити босоніж по гарячому піску при цьому важкому захворюванню просто необхідно. Коли ви виїжджаєте на природу, роззувайтеся і ходіть босоніж також по траві. Дуже корисно ходити по ранішній росі, але це треба робити поступово, аби не простудитися. Приємні відчуття, які приносить такий масаж ступнів, має загальнотонізуючий вплив на весь організм. Але ніколи не практикуйте такі процедури, якщо ви застуджені або у вас є загострення певної хвороби.

20.07.2006Анна ТАРАСОВА



Рівне-Ракурс №10 від 20.07.2006p. 
На головну сторінку