Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №249 від 20.07.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ах, фестиваль!

Переможці “Тараса Бульби” розігрівають публіку

»Тарас Бульба» - у екстремальних умовах

Прихильники тяжкої музики на цьогорічному фестивалі виживали, як могли

Рок-фестиваль, який проходив цими вихідними на площі міста Дубно, запам`ятається надовго - такого холодного та дощового “Тараса Бульби” ще ніколи не було. Вижили сильніші духом, а гран-прі знову дісталося львівянам.

Вже під вечір першого дня рок-гулянки небо затягнулося темними хмарами, впала температура повітря, здійнявся холодний вітер, пішов дощ. Цього ніхто не чекав.

Вдень, під час концерту, ще було півбіди: рокери ховалися від дощу під навісами перед сценою, від холоду - в барі “Альт”, скакали під ритм електричних гітар, щоб зігрітися. Однак після закінчення концерту виникло неабиякої складності завдання - знайти нічліг. Вибір упав на приміщення вокзалів, під’їзди та підвали будинків, де неформалам , як котенятам, довелося тулилися один до одного аби не змерзнути.

У наметовому містечку, що розташувалося на стадіоні “Спартак”, теж було несолодко - палатки підмокли. І як тут не згадати про підприємливих бабусь, які вирішили заробити на “Тарасі Бульбі”! Скупивши целофанові плащі на базарі за півтори гривні, продавали рокерам за п’ять, здираючи з них три шкури. А куди було діватися напівголим панкам? Купували!

Однак, попри погану погоду, фестиваль таки вдався!

Гран-прі дісталося “Анні” зі Львова.

Зі слів арт-директора всеукраїнського рок-фестивалю “Тарас Бульба” Миколи Арсенюка, більше двохсот українських рок-гуртів подали заявки на участь у фестивалі. Відбіркові тури успішно пройшли лише 25 гуртів. Рівненщину, нагадаємо, представляв гурт “Якудза”, який грає в стилі ньюкор-метал. Однак наші музиканти не пройшли у фінал.

А перемога у “Бульбарокко-2006”, за рішенням журі, дісталася таким гуртам: “Папа Карло” (Харків) - диплом “Краща пісня”; “Віртуальний джем” (Сімферополь) - “Відкриття фестивалю”; “Полинове поле” (Львів) - премія; “Навколо Кола” (Київ) - ІІІ Премія; “Кожному своє” (Львів) - ІІ Премія, “Etwas Unders” - І Премія. Гра-прі “Бульбарокко 2006” виборов львівський гурт “Анна”.

Переможці фестивалю отримали дисконтну картку на придбання музичних інструментів у найбільшому супермаркеті музичних інструментів “Музторг” та право безкоштовного запису альбому на студії фестивалю “Тарас Бульба”.

І не вірте чуткам, що наступного року всеукраїнський рок-фестиваль “Тарас Бульба” перекочує в Київ! “Це - неправда”, - запевнив Микола Арсенюк. - Рок-фест завжди проходив у місті Дубно і проходитиме там надалі”. Отож, до зустрічі на “Бульбі”! Тільки вже наступного року.

20.07.2006Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 20.07.2006p. 
На головну сторінку