Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №649 від 27.03.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Бюджетна комісія

Рівненський тролейбус віддадуть до музею

Рівненський тролейбус віддадуть до музею

Раціональний розподіл коштів, обґрунтоване поводження зі спільним майном громади дозволить забезпечити належне життя нашого міста. Питання розподілу грошей і управління спільним майном частково належать до функцій бюджетної комісії. Її чергове засідання відбувалося цими днями.

Дискусію викликав проект про внесення доповнен­ня до рішення Рівненської міської ради “Про план діяльності з підготовки проектів регуляторних актів Рівненської міської ради на 2014 рік”. Зокрема, це рішення планується доповнити додатковим пунктом, який впорядковує продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та пива (окрім безалкогольного) на території міста Рівного. Підготувати це доповнення повинно управління торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування.

На думку члена комісії, депутата міської ради Віталія Першогуби, робити таке доповнення ­ вкрай поспішний крок, це, по суті, не впорядкування, а обмеження підприємницької діяльності: “Це обмежує підприємницьку діяльність. Всі рішення, які обмежують підприємницьку діяльність, ведуть до зменшення податкових відрахувань і, відповідно, надходжень доходів у бюджет”, ­ обурився член комісії, депутат міської ради Віталій Першогуба. Після короткотривалої дискусії члени комісії підтримали це рішення, окрім двох, які утрималися.

Підтримали члени комісії і проект рішення про відчуження майна, яке знаходиться на балансі КП “Рівнеелектроавтотранс”. Тролейбус марки “Шкода” 1986 року випуску планують відчужити шляхом продажу Люблінському міському транспортному підприємству, за вартістю, яка становить 34 тисячі 809 гривень. Гроші, отримані від реалізації майна, направлять до бюджету розвитку спеціального фонду нашого міста. Цей рівненський тролейбус­ветеран займе своє місце в музеї.

Підтримали члени комісії і проект рішення, який стосувався внесення змін до міської програми підтримки сім`ї та демографічного розвитку на період до 2015 року. Зокрема, цей проект рішення передбачає придбання однокімнатних квартир для родин рівненських героїв Небесної сотні. Однокімнатні квартири планують придбати родині Вікторії Опанасюк, сироті Ашхен Арутуняну та Володимиру Храпаченко.

27.03.2014Олександр ШЕВЧУК, Піка



Рівне-Ракурс №10 від 27.03.2014p. 
На головну сторінку