Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №650 від 03.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нововведення

“Годинами Справедливості” - по бюрократизму

“Годинами Справедливості” - по бюрократизму

Починаючи з цього тижня в мешканців Рівненщини з’явився унікальний шанс достукатися до чиновників високого рангу та вирішити свої проблеми чи проблеми громади, які не вирішувалися впродовж тривалого часу. При цьому не потрібно ходити від кабінету до кабінету, простоювати в приймальнях високопосадовців.

Принцип “єдиного вікна” вже відомий підприємцям Рівненщини. У багатьох районах та містах регіону при органах влади є приміщення, де працюють представники різних установ, від яких залежить отримання дозволів на ту чи іншу діяльність. Так ось, щось подібне, як обіцяють, відтепер буде діяти в обласній раді.

Від 1 квітня тут започаткували нову форму зв’язку з територіальною громадою. Вона називається “Година Справедливості”. За словами голови Рівненської обласної ради Михайла Кириллова, нововведення передбачає можливість будь­якому мешканцеві області прийти в облраду, задати запитання та оперативно отримати відповідь. Для вирішення питань, які потребують поглибленого вивчення, дається термін ­ два тижні.

Разом з керівництвом обласної ради участь в “Годинах Справедливості” братимуть представники міліції, прокуратури та СБУ.

Цього вівторка першою можливістю задати проблемне запитання одразу представникам усіх трьох силових структур скористалися родичі людей, які загинули кілька років тому в селищі Клесів. Вони вважають, що їхні рідні не отруїлися чадним газом, як констатується зараз в міліцейській версії, а їх було вбито. У зв’язку з цим вони наполягають повторно розслідувати справу. Силовики пообіцяли спільними зусиллями взяти питання на контроль і дати конкретну відповідь.

Громадські активісти порушили питання додаткових, на їхню думку, грошових зборів у паспортній службі регіону для отримання закордонних паспортів. За повідомленням представника прокуратури, інформація взята на контроль, і відповідь найближчим часом буде оприлюднена.

Не обійшлося під час першої “Години Справедливості” і без емоцій. Рівнянин, який впродовж багатьох років переконує, що тепловики неправомірно формують тарифи на свої послуги, мало не знепритомнів, відстоюючи свою правоту. Керівництво облради пообіцяло ретельно розібратися в суті проблеми та зробити висновки.

03.04.2014Ярослав ТАРАСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 03.04.2014p. 
На головну сторінку