Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №249 від 20.07.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Стиль життя

Позолоти руку, дорогий...

В одному з сіл Гощанського району шахраям вдалося добряче заробити на необачності селян.

Господар продав на базарі корову за три з половиною тисячі гривень. Приїхавши додому, гроші так і залишив у штанях, а сам пообідав перевдягнувся та й пішов на город картоплю від жуків кропити.

Хату замкнув, а вікна не зачинив, щоб провітрювалася кімната.

Тим часом селом ходили, як кажуть, люди циганської національності. Пропонували щось на продаж або поворожити. Можливо, ще на базарі в районі цигани запримітили дядька з грішми. От і залізли через вікно, усе перевернули догори ногами, а гроші в кишені штанів таки знайшли.

Сусіди лишень бачили, як вони стояли біля воріт, а як залазили в хату, звісна річ, ні.

Ще одному чоловікові в селі того ж дня цигани гуртом надавали стусанів за те, що той їх узявся повчати. Мовляв, працею треба на хліб заробляти, а не жебракувати та вештатися без діла.

Як вберегти себе від різних шахрайських штук та витівок, читачам “РР” дали поради у центрі громадських зв’язків УМВС України в Рівненській області.

Поради не нові, та все ж актуальні: громадянам не варто спілкуватися з підозрілими людьми, які стукають до них у двері, просять подзвонити по телефону чи просто дати холодної води та ін. Слід пам’ятати, що той, хто прийшов по допомогу, не завжди її потребує, а має мету з точністю до навпаки - вас обдурити. Отже, до будь-яких незнайомих прохачів треба ставитися з пересторогою. Є шахраї, що володіють і гіпнозом, і простим навіюванням. Особливо це стосується людей циганської національності, тому за жодних умов не варто з ними контактувати. І що ще гірше, - недооцінювати їхні здібності задурювання людей. Шахрай - завжди шахрай, це, так би мовити, його професія.

20.07.2006Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 20.07.2006p. 
На головну сторінку