Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №651 від 10.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Виявлено ухилення від сплати податків до бюджету

Співробітниками відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, спільно з працівниками оперативного управління ГУ Міндоходів у Рівненській області, виявлені сумнівні фінансові операції.

Під час їх відпрацювання, зокрема, встановлено, що директор, спільно із засновником підприємства-імпортера транспортних засобів, виготовив фіктивний контракт, згідно якого великобританська компанія зобов’язалася постачати на адресу підприємства транспортні засоби. У подальшому, придбані в країнах Європи нові та бувші у використанні автомобілі, реалізовувались громадянам України - фактичним власникам (або перевізникам від їх імені). Після придбання авто, перевізники шляхом використання смс-повідомлень, дзвінків та електронної пошти передавали представникам підприємства їх технічні характеристики для виготовлення підробних документів. Транспортні засоби ввозилися на територію України через Республіку Польща, використовуючи документи закордонних фірм, з метою заниження митної вартості.

За матеріалами складеного дослід­ження, внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення до ЄРДР та розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 212 КК України стосовно службових осіб, які ухилились від сплати податків до бюджету.

Донараховано 8 млн. грн. обов’язкових платежів

Фахівцями слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області у процесі розслідування закінчених кримінальних проваджень донараховано 8 млн. грн. обов’язкових платежів.

Протягом січня-березня цього року розслідувано 83 кримінальних справи. По 28 із них досудове розслідування вже закінчено. До суду скеровано 6 проваджень, у тому числі 2 у зв’язку із сплатою 5260 тис. грн. донарахованих обов’язкових платежів та єдиного внес­ку на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

За закінченими провадженнями накладено арешт на майно підозрюваних вартістю понад 5,8 млн. грн. та пред’явлено 3 цивільних позови на 2,8 млн. гривень. За рішенням суду двох громадян звільнено від кримінальної відповідальності у зв’язку із погашенням завданих державі збитків.

Припинення подачі тепла

На підставі Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Закону України “Про тепло­постачання”, відповідно до розпорядження міського голови Рівного від 04.04.2014 року за № 257-р та у зв’язку із сприятливими погодними умовами підприємствам, організаціям, установам незалежно від форм власності та тепло­постачальним підприємствам обласного центру дозволено закінчити опалювальний сезон 6 квітня 2014 року.

Відповідне розпорядження вже підписав міський голова Володимир Хомко.

Що ж до послуг із підігріву води мешканцям житлових будинків, лікувально-профілактичним закладам, закладам дошкільного виховання, науки та освіти, то вони надаватимуться згідно із графіками та врахуванням рівнів оплат споживачами раніше отриманих послуг.

Поповнили державну скарбницю

Протягом січня-березня від суб’єктів господарювання, які перебувають на обліку в ДПІ у м. Рівному, надійшло до Зведеного бюджету 234,7 млн. грн. податків і зборів, з них до Державного бюджету - 109,4 млн. грн.

Основними джерелами наповнення казни є податок на додану вартість – 64,4 млн. грн., податок на прибуток – 35,8 млн. грн. До місцевого бюджету надійшло 125,3 млн. грн., що складає 102,4 % від доведених завдань.

10.04.2014



Рівне-Ракурс №10 від 10.04.2014p. 
На головну сторінку