Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №651 від 10.04.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Культура

Рівненський “Underground”

У Рівному час від часу відбуваються рок-концерти, які влаш­товують самі рок-музиканти. На жаль, постійного місця, в якому б регулярно проходили виступи “рокерів”, у місті нема.

Проте останнім часом концерти рівненських гуртів все частіше відбуваються в арт-кав’ярні “Сальвадор Далі”. І хоча це приміщення не пристосоване для живих концертів - музичні акустичні проекти тут стали вже традиційними.

Проектом “Underground” порадували слухачів лідери рівненських гуртів “Земля живих”, “Схід”, “ManGust” та гість зі Львова Тарас Брухльовський - музикант, який подорожує автостопом і дарує свою музику людям в усіх куточках України. За словами організаторів - ці гурти вже виступали в арт-кав’ярні в повному складі, а зараз їхні лідери виступили з сольною програмою.

Існує думка, що творчі люди, особливо музиканти, певною мірою конкурують між собою, але проект, який поєднав чотирьох музикантів: Сергія Туровича, Владислава Білого, Річарда Гурича та Тараса Брухльовського - доводить, що музиканти “андеграунду” мають тенденцію об’єднуватись, щоб радувати слухача своєю музикою. “Андеграунд” - це сукупність творчих напрямків у мистецтві, які йдуть в розріз із масовою культурою і мають тенденцію до підпільності.

Учасник новоствореного рівненського гурту “The Marches” - Владислав Білий розповів:

– Пісні гурту “The Marches” зараз лунають на “Радіо Трек”, а пісня “Looking for Love” взагалі посіла першу сходинку хіт-параду “Своя Сімка”, що дозволило нам мати тижневу ротацію в ефірі. У гурті граю на бас-гітарі. Пісні виконуємо англійською мовою. Але на концерті в арт-кав’ярні співав власні пісні, частина з яких виконувалася в колишньому гурті “Схід”, якого зараз уже не існує. Загалом ідею провести “андерграундний” акустичний концерт різних учасників подав я. На мій погляд, сама ідея “андерграунду” - це не комерційний напрямок, щось схоже до підпілля. Представлені в програмі музиканти займаються музикою для душі, адже не ставлять за мету заробити на цьому. Виконавці підібралися різні за стилем. Сергій Турович та гурт “Земля живих” грає щось у стилі “експресивного гранжу”. Річард Гурич та гурт “ManGust” - це, скоріше, “рок-н-рол”. Тарас Брухльовський виконує пісні у стилі “реггі”. Я співав пісні ближчі до поп-року та блюзу. Загалом хотілося відтворити атмосферу так званих “квартирників” - концертів, які гралися в часи заборони рок-музики на кухнях для невеличкої аудиторії.

Гадаю, що організаторам вдалося створити затишну атмосферу, передати дух підпілля “андеграунду”. Особисто я і далі планую робити власні сольні виступи під акустичну гітару – це будуть пісні виключно українською мовою.

10.04.2014Олекса ГОСТРОЗІР



Рівне-Ракурс №10 від 10.04.2014p. 
На головну сторінку