Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №658 від 29.05.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Торгівля

Подання міському голові Рівного

11 березня 2013 року міським головою прийнято розпорядження, яким доручено приватному підприємству розміщувати автотранспортні засоби на вулиці Шевченка для здійснення торгівлі непродовольчими та продовольчими товарами, крім продуктів тваринного походження. Торгівлю цим розпорядженням дозволено виключно з автотранспортних засобів. Уже іншим розпоряд­женням внесено зміни до попереднього розпорядчого документа та збільшено строк його дії до кінця 2014 року.

У ході перевірки розпоряд­жень міського голови, проведеної прокуратурою міста Рівне, встановлено, що розпорядження прийнято з порушенням норм чинного законодавства та підлягає скасуванню. Точніше, цим розпорядчим документом порушено норми Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, в якому вказано, що виключно на пленарних засіданнях міської ради вирішуються питання торгівлі на ринках. Також не було взято до уваги вимоги “Правил торгівлі на ринках”, затверджених у 2002 році низкою профільних відомств.

Відтак, цим розпорядженням фактично дано дозвіл приватному підприємству здійснювати торговельну діяльність на вулиці Шевченка в обласному центрі. Ця територія, на якій останні роки триває жвава торгівля, у тому числі й продуктами тваринного походження, не відноситься ні до території рівненського підприємства, ні до іншого ринку. Згідно з даними Державного агентства земельних ресурсів у м.Рівне, ділянка належить до земель загального користування, а відтак торгівлю на ній проводити заборонено.

Прокуратурою міському голові внесено подання про усунення порушень вимог Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, причин та умов, що їм сприяли. За результатами розгляду подання, незаконне розпорядження скасовано, а торгівлю на землях міста заборонено.

29.05.2014Прес-служба прокуратури м.Рівне



Рівне-Ракурс №10 від 29.05.2014p. 
На головну сторінку