Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №658 від 29.05.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фотовиставка

Магадан став ближчим до Рівного

Магадан став ближчим до Рівного

Завдяки харківському фотохудожнику Володимиру Оглобліну далекий Магадан став ближчим до Рівного. 21 травня в рівненському фотоклубі “Час” відбулася презентація персональної фотовиставки харківського фотомитця Володимира Оглобліна, присвячена експедиціям фотографа до Магадану та Колими. Володимира Оглобліна з рівненськими фотомитцями пов’язує 20-річна творча співпраця, нинішня виставка - третя презентація фото в стінах фотоклубу “Час”.

Фотохудожник Оглоблін відомий регулярними фотомандрівками до віддалених районів Російської федерації та України. Цього разу на виставці представлені пейзажі, краєвиди міста Магадан, портрети місцевих аборигенів, флора та фауна регіону. Світлини, на яких зображені краєвиди магаданської природи, вже були представлені на виставці у Хмельницькому.

Харків’янин Володимир Оглоб­лін не був присутній на відкритті виставки в Рівному, проте його рівненські колеги-фотографи під час її відкриття розповіли глядачу про труднощі, які виникають під час тривалих фотоекспедицій.

- Володимир Оглоблін нерідко мандрує в ті райони, в яких не ступала нога людини, - розповідає рівненський фотомитець Сергій Бусленко. - Приміром, він здійснив фотоекспедиції до Арктики, Якутії та Плато Путорану. До того ж він дуже цікавий співрозмовник і знає багато історій, пов’язаних з власними мандрівками.

Одного разу експедицію фотографів висадили з гелікоптера у віддаленому районі. По ходу маршруту вони повинні були рухатися річкою на плотах, але так сталося, що плотів на місці не було, і їм більше місяця довелося долати величезний маршрут пішки, причому майже без харчів.

А ось в Арктиці, коли Оглоблін фотографував на фотоплівку – техніка відмовляла, замерзла фотоплівка, кришилася на 70-градусному морозі, як крихкий лід.

Побачити роботи харківського фотохудожника протягом двох тижнів у приміщенні галереї фотоклубу “Час” зможе кожний охочий.

29.05.2014Олекса ГОСТРОЗІР



Рівне-Ракурс №10 від 29.05.2014p. 
На головну сторінку