Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №659 від 05.06.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Протест

Жінки мобілізованих до армії вимагають повернути солдат додому

Жінки мобілізованих до армії вимагають повернути солдат додому

Акція, яку влаштували минулої п’ятниці десятки матерів та дружин мобілізованих до Збройних Сил України на трасі “Київ-Чоп” поблизу Рівного, вкотре змусила привернути увагу до проблем призову в армію, її матеріального забезпечення. Нагадаємо, жінки вчинили спробу перекрити міжнародну трасу.

За словами протестувальників, їхніх дітей та чоловіків забрали до армії під виглядом добровольців, і зараз вони перебувають на Рівненському полігоні в нестерпних умовах.

“Вони їх забрали, не питаючи нічого. За одну годину. Казали – на, підписуй. Вони не знали, що підписували. У нас Верховна Рада - 400 чоловік. Кожний має сина, внука. Нехай відправлять - якраз весь полігон буде. Хай посидять там голодними у таких умовах так, як наші сидять. Самі одяг покупляли”, - бідкається пані Люба, мати мобілізованого.

До перекриття траси справа не дійшла. Посадовцям, які прибули на місце події, – голові Рівненської районної державної адміністрації Олексію Бучинському, його заступнику Сергію Подоліну та військовому комісару області Дмитру Оксенюку - вдалося вмовити жінок не вдаватися до крайніх заходів.

“Ми домовилися про те, що сьогодні в Рівненському районі не буде перекриття дороги, бо це є неправильним. Я думаю, що найближчим часом буде досягнуто компромісу щодо відкликання за власним бажанням з армії тих, які мають права на пільги та неповнолітніх дітей”, - повідомив кореспонденту “Рівне Ракурс” голова Рівненської районної державної адміністрації Олекій Бучинський.

У подальшому матері та дружини мобілізованих із Рівненщини їздили вирішувати проблему до Києва. У якій площині питання буде розв’язано – стане відомо вже найближчим часом.

05.06.2014Ярослав Тарасенко



Рівне-Ракурс №10 від 05.06.2014p. 
На головну сторінку