Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №250 від 27.07.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Обережно, фальшивка!

Сам собі пенсіонер

Сам собі пенсіонер

Купити підроблене пенсійне посвідчення на базарі можна всього за 50 гривень

Як тільки подорожчали квитки на залізничний транспорт, так відразу побільшало псевдо-пенсіонерів, які безсоромно пред’являють провідникам підроблені документи. Працівники міліції сьогодні почали активно виловлювати таких-от “зайців”.

Днями працівники міліції спіймали на гарячому чоловіка, який з підробленим пенсійним посвідченням їхав потягом “Здолбунів-Сарни”.

Його видав моложавий вигляд – повен сили, червонощокий чоловік років тридцяти п’яти мав ще нахабство твердити ревізорам, що він – пенсіонер.

Зі слів правопорушника, посвідчення він купив на одному із базарів Рівного за 50 гривень. Шахрай на замовлення вклеїв його фото, поставив (цікаво, де він її взяв?) печатку управління Пенсійного фонду, відповідні підписи. І це все – за півсотні.

– Рік тому ми виявляли підроблені посвідчення переважно з шепетівськими печатками, – говорить начальник міліції громадської безпеки лінійного відділу міліції на станції Рівне Ігор САМОДРА. – Тепер з’явилися підроблені документи з рівненськими печатками. Цікаво, що фальшиві пенсіонери не признаються у кого саме купили посвідчення, аргументуючи: “в одного чоловіка на базарі!”

Виявляємо правопорушників, приглядаючись до зовнішності та виду діяльності. Як правило, найчастіше підроблюють посвідчення базарники, які щодня курсують залізничним транспортом. За рік фіксуємо двадцять-тридцять псевдопенсіонерів, з яких стягуємо штрафи в розмірі від 500 до тисячі гривень.

З підвищенням тарифів на пасажирські перевезення залізницею фіальшивих посвідчень з’явилося більше. Сьогодні ми щодня разом з ревізорами курсуємо залізничним транспортом, перевіряючи документи пасажирів. Трапляються також підроблені посвідчення учасників бойових дій, афганців та чорнобильські посвідчення: найчастіше – пенсійні, рідко – інвалідів.

27.07.2006Руслана ГОРУК



Рівне-Ракурс №10 від 27.07.2006p. 
На головну сторінку